La coral de TMB compleix deu anys
L’abril del 2002, a iniciativa d’un grup de treballadors de l’empresa, va néixer la coral de TMB.
Fa deu anys una colla d’empleats van presentar el projecte de crear un grup per fer cant coral. L’empresa va acceptar la iniciativa de bon grat, ja que una activitat cultural d’aquesta mena era un instrument molt vàlid per facilitar la participació i la integració del personal, afavorir el coneixement mutu entre les plantilles de les dues empreses i fomentar el treball en equip, i ho van incloure dins de les activitats socials que llavors es duien a terme. “La coral representa la defensa de valors com la disciplina, la implicació, la motivació i l'interès de millora i superació personal”, manifesta Eladio de Miguel, un dels membres més antics de l’equip.
Vint-i-dues persones, entre empleats i familiars, es van posar sota la direcció de Xavier Dolç, catedràtic del Conservatori de Música de Barcelona, que els va començar a dirigir en els primers assajos i concerts. El gener del 2003 van fer la seva presentació oficial a la Festa Anual de l’Associació de Jubilats de Metro.
"La posada de llarg va arribar al mes de juny del mateix any, quan van actuar davant de 700 empleats de TMB a l’Auditori de Cornellà"
La posada de llarg amb els companys va arribar al mes de juny del mateix any, quan la coral va actuar davant de 700 empleats de TMB a l’Auditori de Cornellà dins de la VIII Jornada de Sistemes de Participació, en què van interpretar peces com "Luci care, luci belle" de W.A. Mozart; "Se lontan, ben mio tu sei" de W.A. Mozart; el Cor dels esclaus de "Nabucco" (G. Verdi); la Ronda d'enamorats de “La del soto del parral” (Sontullo i Vert) i el Cor de romàntics de “Doña Francisquita” (A. Vives).
La major part del repertori de cançons de la coral són sarsueles, tradició que mantenen des dels inicis, però interpreten també cançons populars de diferents països, com França o el Brasil, o cançons populars catalanes i boleros. “Amb aquest repertori tractem de complir una funció social, ja que actuem en centres cívics i llars de gent gran gratuïtament”, comenta Eladio de Miguel.
“Després de deu anys ja som bastant coneguts i ens truquen de centres cívics per anar-hi a actuar. Ho fem gratuïtament, encara que en alguna ocasió hem rebut alguna petita ajuda econòmica per part d’algun ajuntament”, ens diu l’Eladi.
La coral de TMB, que assaja els divendres a la tarda al centre de treball de Santa Eulàlia, no rep cap ajut econòmic per part de l’empresa com a conseqüència de les retallades, tot i que els dóna suport amb la cessió d’una aula per als assajos. Cada un dels seus membres fa una aportació mensual de 15 euros per cobrir les despeses de desplaçaments i del director de la coral.