TMB participa aquest dissabte en una jornada sobre el canvi climàtic
Defensem Catalunya del Canvi Climàtic és el títol de la primera Jornada REVO que se celebrarà dissabte a la seu de CMINA (CSIC).
Dissabte 3 de març a la seu del Centre Mediterrani d'Investigacions Marines i Ambientals, CMIMA, que forma part del Consell Superior d'Investigacions Científiques, tindrà lloc la primera Jornada REVO amb el títol Defensem Catalunya del Canvi Climàtic.
Aquesta és una jornada de reflexió i propostes aplicables i té com a finalitat la contribució a l'establiment d'un model socioeconòmic que faci compatible el benestar de la població amb la sostenibilitat ecològica. TMB hi està representada per Pau Noy, adjunt al conseller delegat, que farà una ponència sobre com organitzar una mobilitat baixa en carboni.
Obrirà la jornada Neus Casajuana, presidenta de REVO, que farà la presentació de les diferents conferències.
Les dues primeres conferències parlaran sobre l'impacte del canvi climàtic i com fer-hi front. Aniran a càrrec de Frederic Ximeno, comissionat d'Ecologia a l'Ajuntament de Barcelona, que parlarà sobre l'impacte del canvi climàtic a Catalunya i la urgència que se'n deriva a l'hora de prendre accions immediates i eficaces. L'altre ponent serà Joan Majó, doctor enginyer industrial, exministre d'Indústria, president de la fundació Ernest Lluch, que parlarà sobre la necessitat de canvis en el model social per evitar el col·lapse i aconseguir un planeta sostenible socialment, econòmicament, climàticament i ambientalment.
La segona ronda versarà sobre les polítiques sectorials a prendre als sectors amb més impacte climàtic. Els ponents seran Eduard Furró, enginyer expert en energia, que parlarà sobre la transició en la producció i ús de l'energia. Pau Noy, adjunt al conseller delegat de TMB, farà una ponència sobre com es pot organitzar una mobilitat baixa en carboni. Tancarà aquesta taula Mario Giampietro, professor investigador d'ICREA a l’ICTA, que ho farà parlant sobre els canvis a fer en l’agricultura, la ramaderia, la pesca i l’alimentació humana per fer front al canvi climàtic i garantir la seguretat alimentària, i el projecte europeu MAGIC.
L'última ronda de conferències parlarà sobre les eines per posar-nos en marxa. Salvador Samitier, cap de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, parlarà sobre els objectius i implicacions de la llei catalana del canvi climàtic; Jordi Solé, investigador del CSIC, ho farà sobre l’estudi de l’impacte de les actuacions contra el canvi climàtic i el projecte europeu MEDEAS, i tancarà la ronda Joan David Tàbara, investigador associat a l’ICTA, parlant sobre les transformacions socials en un món més enllà dels dos graus.
Si hi esteu interessats, us hi podeu inscriure: bit.ly/2EsFcNR
Dissabte, 3 de març, de 9 a 12 hores al Passeig Marítim, 47 CSIC, CMIMA.