Vigila!, iCloud no està regalant 50 GB d'emmagatzematge, no caiguis en el phishing

S'han identificat una sèrie de correus electrònics fraudulents que busquen suplantar la identitat d’iCloud a través de la tècnica coneguda com a phishing.

Redacció / 30.08.23 - 09:00h

Els missatges notifiquen al destinatari que ha excedit la seva capacitat d'emmagatzematge en el servei del núvol iCloud i inclou un enllaç que suposadament ofereix 50 GB d'emmagatzematge addicional com a part d'un programa de fidelització. L’enllaç redirigeix a un formulari en el qual se sol·liciten detalls personals i bancaris amb la intenció de robar aquesta informació. Comprova i tingues cura, veuràs que el remitent del missatge de correu no correspon a cap domini associat a iCloud i que en clicar a l'enllaç per accedir al web que figura al cos del correu, l’URL no correspon a la web oficial d’iCloud encara que aparegui com “https”.

Si has rebut el correu esmentat, però no has proporcionat cap informació, et recomanem marcar-lo com a ‘correu no desitjat’ i eliminar-ho de la teva safata d'entrada. Si l’has rebut i has omplert el formulari amb les dades de la teva targeta de crèdit o informació personal en el formulari, et recomanem seguir les següents pautes:

  • Posa't en contacte amb la teva entitat bancària immediatament perquè es prenguin les mesures necessàries.
  • Reuneix proves del frau guardant, tant els correus electrònics rebuts com les captures de pantalla de la web on has introduït les teves dades. Pot valer-te de testimonis en línia per a obtenir-les.
  • Mantingues un seguiment regular dels moviments en el teu compte per a identificar i anul·lar possibles càrrecs no autoritzats.
  • Comunica els fets als Mossos d’Esquadra, presentant les evidències recopilades i presentant una denúncia formal.
  • Realitza un rastreig de la teva presència en línia (egosurfing) per a verificar si les teves dades personals o bancàries s'han exposat, i, en cas afirmatiu, sol·licita la seva eliminació a través del dret a l'oblit.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB