Imatge cedida pel Periódico de Catalunya

TMB participa en la Jornada de la Formació Professional Dual organitzada per 'El Periódico' i CaixaBank

Judit Garcia, directora de Recursos Humans de TMB, va participar en la taula rodona juntament amb el director general de Formació Professional de la Generalitat de Catalunya i representants d'ESIC Catalunya, Ibèria i Endesa.

Redacció / 03.10.22 - 12:17h

A la jornada, que es va celebrar divendres passat, es va destacar la importància que la Formació Professional Dual està adquirint en el món empresarial i com s’està consolidant com a pont al mercat laboral dels joves estudiants.

La directora de Recursos Humans de TMB va assenyalar la dificultat burocràtica que suposa actualment contractar els alumnes una vegada ja han demostrat la seva vàlua en un lloc de treball. Va parlar de l’aposta que fa l’empresa per crear contingut curricular a la part dels avenços del mercat laboral perquè actualment els estudis "van per darrere de les necessitats de l'empresa" i va dir que “cal potenciar l’FP Dual amb talent femení, les dones estan infrarepresentades”.

Heidi Mora, electricista del CON de Ponent des de l’any 2019, que és l'única dona electricista a Bus, també va participar en la jornada. La Heidi va explicar que gràcies a l'FP Dual ha arribat a poder desenvolupar una feina vinculada als seus estudis. “Estic molt contenta que l’FP Dual i TMB m’hagin portat fins aquí”, va dir.

El juliol de l’any 2017 Transports de Barcelona i el Departament d’Ensenyament van signar un conveni de col·laboració per potenciar l’FP Dual en l’àmbit del transport i manteniment de vehicles, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat dels joves, paral·lelament a la generació de professionals formats en les últimes novetats i tecnologies relacionades amb el sector del transport públic i l’automoció.

El juny de l’any 2021, TMB va obtenir la certificació d'excel·lència en l’FP Dual de TB, el nivell més alt atorgat a l’FP Dual, en complir tots els requisits exigits com a empresa que col·labora amb el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB