Raquel Díaz, amb els companys en el debat, durant la seva intervenció
Raquel Díaz, amb els companys en el debat, durant la seva intervenció

TMB comparteix bones pràctiques en una jornada sobre diversitat i inclusió a les empreses

La directora de Responsabilitat social, Dona i Diversitat de TMB, Raquel Díaz, ha participat a un debat en el marc d’una fira d’ocupació per a persones amb discapacitat.

Redacció / 17.04.24 - 09:57h

Malgrat els valors tangibles que aporten a les empreses, poc més d’un terç de les persones amb alguna discapacitat en edat de treballar tenen feina. Per debatre sobre quant s’ha avançat i quant camí queda per recórrer en aquesta qüestió, la directora de Responsabilitat social, Dona i Diversitat de TMB, Raquel Díaz, ha participat a la jornada “Diversitat, inclusió i innovació a les organitzacions”, que organitzava RRHHDigital, en el marc de la fira “DisCapacidad y Empleo”.

La taula de debat on ha pres part TMB (aquest dimarts 16) es plantejava preguntes com la diferència entre inclusió, diversitat i equitat, quins són els beneficis tangibles de la inclusió per a les organitzacions, quins els desafiaments i quina responsabilitat tenen els líders empresarials en promoure la inclusió als seus equips.

Respecte a les polítiques de TMB en aquest camp, Díaz ha destacat el treball de la companyia per implementar el seu projecte de gestió global de la diversitat humana i inclusió, així com mesures concretes orientades a l’atracció de talent divers, en general, i de persones amb discapacitat, en particular; i el programa d’estudiants amb discapacitat intel·lectual, que permet la realització de les pràctiques curriculars a diferents àmbits de l’organització, oferint-los una experiència laboral real i propiciant l’acostament de la plantilla a la discapacitat.

En aquest sentit, ha reconegut que si bé queda molt per fer en aquesta matèria, és evident l’evolució del model d’incorporació de persones amb discapacitat a les empreses, que ha passat de la inserció, que implica la creació d’una oportunitat laboral específica, al paradigma de la inclusió, de manera que qualsevol persona, independentment de les seves circumstancials personals o socials, pugui sumar-se a la plantilla i generar valor.

A la taula també s’ha parlat de la necessitat de superar prejudicis i falsos estereotips respecte a les persones amb discapacitat, i s’han apuntat els beneficis tangibles (més enllà dels incentius fiscals vigents) que té l’atracció del talent divers per a les empreses, com ara l’increment d’oportunitats d’innovació, millora d’imatge i reputació o l’augment del sentit de pertinença a l’organització.

En aquest enllaç, trobareu més informació sobre la jornada.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB