Els nens, protagonistes de les visites al metro de Barcelona / Miguel Ángel Cuartero
Els nens, protagonistes de les visites al metro de Barcelona / Miguel Ángel Cuartero

Més de 9.600 alumnes participen en les activitats de TMB Educa

El projecte educatiu de TMB, que compta amb el suport de la Universitat de Barcelona, l'Institut Municipal d'Educació i el Consorci d'Educació de Barcelona, ha tancat el curs amb un balanç molt favorable.

Marta Espinosa / 03.07.15 - 11:36h

Durant el curs escolar 2014-2015, les instal·lacions de TMB van rebre la visita de 9.650 estudiants de diferents centres (gairebé un 2% més que l'any anterior) que van participar en les 355 activitats organitzades per conèixer de prop el transport públic a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

El projecte TMB Educa ofereix un programa d'activitats de suport als centres escolars per treballar tots els aspectes relacionats amb els transports públics de Barcelona, dins el currículum escolar. TMB Educa posa a l'abast dels centres educatius la possibilitat de conèixer les estacions de metro, les cotxeres, els centres de control de metro i autobús, el funicular i el telefèric de Montjuïc, i de fer un passeig per la història del transport públic a Barcelona, de la mà de 44 monitors que són empleats voluntaris amb formació pedagògica.

Una quinzena d'activitats educatives

Les 15 activitats educatives que ofereix TMB estan dissenyades per assolir els objectius curriculars i són diferents segons el nivell al qual pertanyen els grups de visitants. Els cicles educatius que presenten més demanda d'activitats són els d'infantil i primària, seguits dels d'ESO i educació especial. 

L'activitat “I tu, com et mous?” continua expandint-se pels municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. S'han realitzat 21 actuacions educatives amb la participació de 657 alumnes. Aquesta activitat compta amb la participació del Consorci d'Educació de Barcelona i la Guàrdia Urbana de cada municipi, i té com a objectiu fomentar el respecte social i el civisme als transports públics entre els estudiants d'ESO.

A més, TMB organitza un any més l'activitat “TMB es mou per l'educació”, que ha permès que 17 estudiants del l'Institut d'educació secundària XXV Olimpíada, de Barcelona, estudiïn durant tres mesos en diferents centres de l'empresa.

Enguany s'ha consolidat l'activitat “TMB obert per vacances” en la qual han participat un total de 642 nens i nenes de centres d'atenció social.

Moment del taller de TMB Educa "I tu, com et mous?" / Miguel Ángel Cuartero
Moment del taller de TMB Educa "I tu, com et mous?" / Miguel Ángel Cuartero
TMB Educa apropa els valors del transport públic als més petits / Miguel Ángel Cuartero
TMB Educa apropa els valors del transport públic als més petits / Miguel Ángel Cuartero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB