La causa del Mou-te d'enguany és la lluita contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang
La causa del Mou-te d'enguany és la lluita contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang

Dona medul·la, dona vida!: dimarts 19, a metro Universitat, coneix més sobre la donació de medul·la

Dins de les activitats del Mou-te, enguany dedicat a lluitar contra la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang, l’estació Universitat acollirà una xerrada informativa i una acció de captació de donants de medul·la.

Redacció / 18.12.23 - 13:00h

El dimarts 19 de desembre, a les 17 hores dins l’estació de metro Universitat (L1 i L2), la Fundació Josep Carreras (que col·labora en la causa solidària escollida per la plantilla aquest 2023) oferirà una xerrada sobre el procés de donació de medul·la. 3 de cada 4 pacients de leucèmia no tenen un familiar compatible, motiu pel qual depenen de la solidaritat d’una persona voluntària per superar la malaltia.

Aquest va ser el cas de la Beatriz Mera, treballadora de TMB, que va proposar com a iniciativa per al Tria la teva causa la leucèmia i altres malalties oncològiques de la sang. La xerrada de demà s’emmarca dins les activitats del Mou-te, que també inclouran a la mateixa estació Universitat (de 16 a 19 hores) una acció informativa i de captació de donants a càrrec del Banc de Sang i Teixits. 

L’encarregat de transmetre, de forma entenedora i didàctica, què és el trasplantament i com funciona el Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO), que gestiona la Fundació Josep Carreras, serà el doctor Felipe Macias, que treballa al REDMO (metge i màster en gestió sanitària i salut pública, a més de doctorat en Biomedicina). 

El trasplantament de moll de l'os és un procés molt més senzill del que, des del desconeixement, la majoria de persones creuen. Així mateix, la inscripció en el registre és senzilla i els i les professionals que la gestionen acompanyen i informen a qui dona el pas en tot aquest procés, que pot acabar desembocant en salvar una vida.

Us esperem el dimarts 19 de desembre a la tarda al metro Universitat!

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB