Celebracions i excessos: consells per sobreviure a les festes nadalenques

És habitual que durant les festes nadalenques, una època on es concentren la majoria de celebracions al voltant de dinars i sopars molt calòrics, cometem excessos alimentaris. 

Redacció / 22.12.23 - 12:20h

Encara que hagis menjat en excés durant les celebracions, pots compensar-ho seguint unes pautes de moderació durant la resta de dies. Presta atenció als consells, especialment si tens antecedents familiars de sobrepès. 

  • Encara que hagis fet un àpat contundent, procura no saltar-te la resta de menges. L'ideal és fer-ne 5 o 6 al dia. D'aquesta manera, també evitaràs arribar als àpats principals amb molta gana i menjar en excés. 
  • Evita les dietes miraculoses i inadequades. Et poden conduir a una pèrdua de pes ràpida però afavoreixen que tornis a engreixar-te per l'anomenat “efecte rebot”. Procura que la teva alimentació sigui equilibrada. Menja amb moderació evitant la ingesta d'aliments energètics i superflus —com ara la brioixeria o la pastisseria— i de greixos animals —mantega, llard, embotits, formatges, etc.—. És millor que consumeixis productes frescos com carn i peix, fruites i verdures i que potenciïs l'oli oliva. 
  • Si has fet un consum excessiu d'alcohol, durant els altres àpats evita prendre'n. Per hidratar-te, beu aigua i infusions i evita el consum de begudes ensucrades i estimulants.
  • Practica activitat física diàriament sense forçar-te. 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB