Dilluns, 21 de setembre de 2020

Núria, Ivan i Isaac, AAC de la L2 i músics de Bucle

 

Fotografia del grup Bucle assajant / Pep Herrero

Núria, Ivan i Isaac, AAC de la L2 i músics de Bucle

APASSIONATS “Tenim en comú la passió per la música. Cantar i tocar els nostres temes ens serveix per poder transmetre tota aquesta passió que portem dins” 
EQUIP  “Un té una idea més o menys elaborada i tots junts treballem la música i la melodia”

Àngels Rodríguez / 22.04.15 - 09:45h

La Núria Sánchez és la cantant del grup Bucle, i va entrar a TMB al març de l’any 1998; l’Ivan Vicente, el bateria, ho va fer a l’abril del 1999, i l’Isaac Guzmán, guitarres i veus, ho va fer a l’agost del 1995. Tots tres són agents d’atenció al client, AAC, de la línia 2 del Metro i formen part del grup musical Bucle, on també figuren Edmon Cartró, guitarres i veus, i l’Edu Crespo, baix i veus.

-Com sorgeix el nom de Bucle?
-Ve d’una història que li va passar a l’Edmon relacionada amb el metro. Una nit, amb uns amics, després d’un concert van sortir de festa i de tornada van agafar el metro a Drassanes en direcció Diagonal. Distrets parlant del concert, van veure que al cap d’una estona s’obrien les portes i tornaven a ser a la parada de Drassanes. Pensant que s’havien equivocat van canviar d’andana per agafar el següent metro, però al cap d’una estona tornaven a ser a Drassanes. Després d’un parell de vegades més, van anar a parlar amb el cap d’estació i li van dir que estaven en un bucle espaciotemporal i no en podien sortir. El cap d’estació els va comentar que  no era cap bucle, que hi havia servei parcial per una avaria i per això tornaven cap a Drassanes. I d’aquí va sortir el nom del grup.

-Com es va formar el grup? Feu-nos-en una breu història.
-L’Edmon, l’Ivan i l’Isaac fa molt de temps que es coneixen, de fet des de l’escola. Un dia va sorgir la idea de fer un grup musical tots junts, ja que tots havien estat anteriorment en diferents grups però mai havien tocat junts. L’Ivan sabia que la Núria cantava a la coral de TMB i li va proposar que fos la cantant, i de seguida va encaixar amb ells. Més tard s’hi va incorporar l’Edu, que feia temps ja havia tocat amb l’Ivan, per acabar de completar la formació actual de Bucle.

-Feu música pop-rock amb una barreja de diferents estils. Quines influències musicals teniu?
-Tots nosaltres tenim uns gustos musicals comuns, que van des del pop fins al heavy metal, però alhora cadascú té uns gustos diferents de la resta; la barreja de totes aquestes influències  és el so de Bucle.

-Teniu un disc editat, “Al final del principio”, amb cançons com “El final”,  “Mi mundo”, "Crisis, qué crisis", "Fundamentalistas" i també amb temes en anglès com "All is gone" i "Madness". D’on traieu aquestes lletres tan directes i tan actuals? Què us inspira?
-La inspiració per fer les nostres lletres ens ve del dia a dia, de tot el que veiem al nostre voltant, de les nostres pròpies experiències i fins i tot també de pel·lícules que ens han agradat. Tenim cançons en castellà i en anglès, però la llengua és secundària, l’idioma només és el vehicle que utilitzem per transmetre les nostres inquietuds a l’hora de fer les lletres de les nostres cançons. L’important és el missatge.

-Què voleu transmetre amb la vostra música i les vostres cançons?
-Tots nosaltres tenim en comú la passió per la música, i cantar i tocar els nostres temes ens serveix per poder transmetre tota aquesta passió que portem dins i compartir-la amb el públic.

-Com és el procés de composició d’un tema fins que es converteix en apte per a un disc?
-Un de nosaltres porta una idea més o menys elaborada i tots junts treballem la música i la melodia de la lletra per donar forma definitiva a la cançó. El procés de composició es fa al local d’assaig i cadascú hi aporta les seves idees. Una cançó és fruit del treball de tots, i moltes vegades el resultat final és força diferent de la idea original; només treballant junts trobem el nostre so.

-En quines sales heu tocat i en quines us agradaria fer-ho?
-Hem fet concerts en sales com Luz de Gas, KGB, Begood, Espai Jove la Fontana, La Nau, i també en concerts a l’aire lliure. Ens agradaria tocar a Razzmatazz i a l’Apolo i també en festivals i festes locals. Ens apuntem a tot.

-Quan fareu el proper concert?
-El divendres 1 de maig toquem a la sala New Underground, al carrer Aviació núm. 5, al barri de les Corts, amb entrada lliure. I el proper 4 de juny tocarem a la sala Luz de Gas, tot un luxe. El 31 d’octubre celebrarem Halloween amb un concert especial temàtic a L’Espai Jove La Fontana, que serà força original i divertit.

-A l’hora de pujar a l’escenari com és la vostra posada en escena?
-Intentem transmetre a la gent el mateix que sentim nosaltres quan pugem a l’escenari i toquem les nostres cançons. Els nostres concerts són de molta intensitat, interactuem amb el públic amb moltes ganes de passar una bona estona tots junts, el públic i nosaltres.

-Quins plans immediats teniu?
-En aquests moments estem treballant el concert que tenim l’1 de maig. Estem assajant força per poder donar el màxim a l’escenari, ja que per nosaltres tocar en directe és molt important. Més endavant començarem a treballar les noves cançons que formaran part del nostre segon CD, que volem publicar l’any que ve.

Fotografia de dos components del grup Bucle assajant / Pep Herrero
Fotografia de dos components del grup Bucle assajant / Pep Herrero
Fotografia d'un component del grup Bucle assajant / Pep Herrero
Fotografia d'un component del grup Bucle assajant / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB