Divendres, 22 de gener de 2021

Vols dinar de forma equilibrada però no se t'acuden més receptes?

 

Menjar /COIB

Vols dinar de forma equilibrada però no se t'acuden més receptes?

El dinar representa entre el 30% i el 35% del valor calòric de tot el dia. És important que contingui aliments dels diferents grups com pasta, arròs, patata o llegums; verdura (fresca o cuita, a la planxa o al vapor) o amanida; carn, peix, marisc o ous, i  fruita o làctics com formatge o iogurt.

Personal d’infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona / 14.10.16 - 08:00h

És millor cuinar amb poc greix i preferentment oli d’oliva, a la planxa, vapor, o fer guisats, estofats o papillota. És important que el nostre dinar contingui sempre un aliment vegetal cru. Si mengem una amanida, podem prendre un lacti de postres, i si mengem verdures cuites, és recomanable prendre fruita de postres. Amb els llegums, el iogurt ens ajudarà a digerir millor l'àpat. 

Un exemple de dinar equilibrat és un primer plat d'amanida variada amb ingredients diversos com enciam, endívies, tomàquet, pastanaga o formatge. Un segon plat, lluç al forn amb patates i ceba; i de postres, una peça de fruita de temporada o un lacti.

Un altre exemple de dinar equilibrat és pasta amb verdures, bacallà amb pebrots al forn de segon plat, i una peça de fruita.  

Una altra opció és arròs amb verdures, pollastre al forn amb escalivada i un bol de cireres de postres; o una vichyssoise de primer, sardines amb una amanida i un iogurt.

El repte és planificar els teus menús tenint en compte aquestes consideracions per evitar carències i excessos. Per ajudar-te en aquesta tasca pots accedir, en aquest enllaç, a una taula de planificació. 

Bon profit!

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB