Divendres, 18 de setembre de 2020

Tota la setmana, carmanyola sana

 

Fotografia de la preparació d'una amanida

Tota la setmana, carmanyola sana

Evitar el sobrepès i portar una alimentació rica en fruites i verdures i baixa en greixos ajuda a reduir el risc de tenir càncer. Una manera de portar una alimentació saludable és menjar de forma variada combinant tot tipus d'aliments.

Redacció / 21.04.15 - 09:28h

Per dur una alimentació saludable cal menjar variat i no hi han de faltar mai fruites, verdures, ou, carn, peix, llegums, cereals, llet i derivats. Aquests aliments poden encaixar perfectament en una dieta de carmanyola, de dilluns a divendres.

Els plats perfectes per menjar en carmanyola són els llegums i les verdures. Els guisats i estofats també, i a més són més bons l'endemà de fer-los.
A més a més dels guisats hi ha més maneres de menjar un plat complet. Les cremes o purés admeten gairebé tot el que surti de la imaginació. En un “salmorejo” ben amanit tenim hortalisses, cereals, oli d'oliva, proteïnes i carn.

Els entrepans no mereixen la mala fama que pateixen i poden ser un àpat ideal. Enciam, brots d'espinacs, tomàquet, formatge, tonyina, pernil, blat de moro, gall dindi, hummus, espàrrecs… barrejats amb seny fan un entrepà amb tots els nutrients necessaris.
 
No pot faltar mai la fruita o el suc de fruita, com a postres o com a beguda. Pots preparar-la a casa i portar-la en un tàper petit.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB