TMB s'adhereix al programa de cessió de bicicletes de l'AMB

L'objectiu del projecte de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és facilitar el traspàs de desplaçaments quotidians del vehicle privat a la bicicleta o a la intermodalitat de transport públic i bicicleta.

Redacció - Josep Canudas / 26.09.17 - 11:52h

En el marc de les polítiques en favor de la sostenibilitat, també en l'accés a la feina, TMB s'ha adherit al projecte de l'AMB per disposar de fins a deu bicicletes en préstec durant sis mesos. Es podrà optar per quatre tipologies de bicicletes diferents, elèctriques i manuals, plegables o no plegables.

En el cas que totes les sol·licituds de les empreses metropolitanes superin el pressupost de l'AMB, aquesta seleccionarà les empreses d'acord amb uns criteris de puntuació establerts.

Els treballadors de TMB que hi estiguin interessats hauran de fer una sol·licitud indicant el tipus de bicicleta pel qual volen optar i descrivint els desplaçaments habituals que hi faran, que hauran d'implicar necessàriament  una reducció de l'ús del vehicle privat amb motor de combustió.

Atès que es tracta d'una prova pilot, aquesta mesura estarà limitada al personal del centre de treball Zona Franca II, fet que en simplifica el control i la supervisió. 

Amb l'adhesió a aquest projecte TMB fa un nou pas cap a la mobilitat sostenible, en aquest cas orientada a facilitar els desplaçaments sostenibles dels seus treballadors. Si, com s'espera, els resultats són bons, s'estudiaran les fórmules per estendre-ho als altres centres de treball.


La reducció d’emissions, un compromís de tots
El Parlament de Catalunya va aprovar aquest estiu la Llei 6/2017, llei de canvi climàtic, que, entre altres disposicions, estableix que Catalunya ha de ser neutral en carboni l'any 2050 i que les emissions s'han de reduir un 40% el 2030. Bascular cap a l'electromobilitat és una bona forma de reduir les emissions i la contaminació.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB