TMB, present a Expoquimia de la mà de Mario Canet

El responsable de nous desenvolupaments de Bus va presentar una ponència centrada en l'hidrogen com a vector energètic i l'aposta decidida de TMB per aquest nou combustible.

Redacció / 27.09.21 - 07:14h

L'hidrogen i la seva aplicació en vehicles industrials és el títol de la ponència que Mario Canet, responsable de nous desenvolupaments de Bus, va pronunciar el dijous 16 en la 19a edició d'Expoquimia, la trobada internacional de la química, que es va celebrar del 14 al 17 de setembre a la Fira de Barcelona.

En la introducció va presentar la flota d'autobusos, tant de transport regular com turístic. Són 1.100 autobusos, dels quals aproximadament 388 són de gas, 345 híbrids i 29 elèctrics, i va parlar d'una energia de futur generada per electròlisi i per la qual TMB està apostant decididament, amb un alt potencial de creixement i reducció de preu que aprofita excedents energètics i que permet carregar 20 kg de combustible per vehicle en un temps de 7 a 10 minuts, fet que li dona una autonomia de 200 km.

La xerrada, que va estar centrada en l'hidrogen com a vector energètic, va tractar del vehicle urbà, la infraestructura —la planta d'abastament que s'està construint al polígon de la Zona Franca—, l'eficiència i TCO, la comparativa de les bateries versus l'hidrogen, així com del model de negoci a la ciutat i el pla de creixement de l'hidrogen a TMB.

Una xarxa d'autobusos s'encamina a una major eficiència energètica sent més sostenible i amb un impacte mediambiental menor.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB