L'Àngels Rodríguez, periodista a Comunicació interna de TMB, durant la xerrada
L'Àngels Rodríguez, periodista a Comunicació interna de TMB, durant la xerrada

TMB porta a les aules la reivindicació del talent femení dins l’empresa

Diverses professionals de diferents àmbits han explicat, a alumnes de 3r d’ESO, com ha estat el seu recorregut professional i quines opcions hi ha dins TMB, tot tenint en compte la perspectiva de gènere.

Redacció / 11.04.24 - 12:27h

L’Àngels Rodríguez, periodista, Provi Ruiz i Antonio Pardo, TOLAs, Rosa Lirola, conductora de bus, i Inés Cantoral, enginyera de manteniment de sistemes electromecànics i baixa tensió, han canviat aquest dimecres 10 d’abril el seu escenari professional, a TMB, per les aules de 3r d’ESO de l’Institut Barcelona-Congrés.

El personal de TMB ha parlat a l’alumnat sobre les seves trajectòries acadèmiques i professionals, a més d’explicar-los quina és la seva tasca dins l’organització. La xerrada “Talent en femení” pretén mostrar les diferents opcions professionals dins de TMB amb perspectiva de gènere, així com promoure la igualtat d’oportunitats i la no discriminació. Els testimonis personals reforcen aquest missatge dins l’aula.

La xerrada té un format participatiu i vol trencar estereotips i prejudicis, facilitant que els estudiants, i sobretot les estudiants, orientin la seva trajectòria acadèmica sense condicionants de gènere i, a més, vegin TMB com una opció viable per treballar en un futur, ja que perfils professionals que hi troben encaix són variats.

Durant l’activitat, que va ser molt ben acollida, l’alumnat es va interessar per les particularitats dels oficis que anava coneixent a través dels testimonis. 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el TMB Educa, el projecte educatiu de la companyia impulsat des de la Fundació TMB, que té com a finalitat traslladar els valors de la mobilitat sostenible a la comunitat educativa a través de diferents tipologies d’activitats i tallers, dinamitzats per persones de la plantilla que formen part del cos de voluntariat.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB