Dimecres, 30 de setembre de 2020

TMB participarà en l’explotació del metro i bus de Porto

 

TMB participarà en l’explotació del metro i bus de Porto

TMB i Moventia, a través de l’empresa participada Transports Ciutat Comtal (TCC), operaran els transports públics de l'àrea metropolitana de Porto durant els propers deu anys, segons la resolució dictada pels consells d'administració de Metro de Porto i la Societat de Transports Col·lectius de Porto (STCP).

Redacció - Gabinet de Premsa / 19.01.15 - 08:57h

L'oferta presentada per TCC ha resultat guanyadora del concurs convocat per a la concessió dels sistemes de transport de Metro do Porto i l’STCP (autobusos urbans de Porto), el termini d'admissió de propostes del qual va finalitzar el 30 de desembre passat. La concessió implica assumir l'explotació i el manteniment de tots dos sistemes, bus i metro de la ciutat de Porto, per un termini de deu anys, en les condicions fixades en la licitació. Aquest informe final s'envia ara al Govern, que és qui ha de dictar l'autorització definitiva.

L’STCP presta servei d'autobús a la ciutat de Porto i la seva conurbació, segona àrea metropolitana de Portugal, en la qual viuen 1,5 milions de persones. El 2013 va transportar 78,5 milions de viatgers en les seves 70 línies regulars mitjançant 480 autobusos.

La xarxa del Metro de Porto està formada per 6 línies de ferrocarril lleuger que sumen 67 quilòmetres de longitud, en part subterranis i en part en superfície. Els 102 trens del seu material mòbil donen servei a 81 estacions que el 2013 van registrar 56 milions de validacions.

TCC, societat constituïda el 1991 per Moventia i TMB, aglutina els dos principals operadors de transport col·lectiu de Catalunya, per la qual cosa  concentra un alt nivell d'experiència i coneixement en el disseny i execució de projectes de mobilitat. A partir d'ara liderarà més la modernització del transport metropolità a Porto com a societat concessionària.

En el vessant internacional, TMB ha participat en actuacions de disseny i millora de sistemes de transport d'Espanya, Portugal, França, el Marroc, Algèria, Rússia, Aràbia Saudita, Argentina , Xile, Colòmbia, Panamà i Perú.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB