Fotografia d'unes mans trencant una cigarreta
Fotografia d'unes mans trencant una cigarreta

TMB ja té 52 exfumadors més

Des que es va posar en marxa el nou programa de tractament del tabaquisme en col·laboració amb l'Hospital Universitari de Bellvitge, el juny de l'any passat, 52 treballadors de TMB han aconseguit deixar de fumar.

Redacció / 15.12.13 - 08:45h

Tot i ser un programa que està en marxa des de fa més de 10 anys, a mitjans de l'any 2012 es va actualitzar, amb la col·laboració de la Unitat de Tractament del Tabaquisme de l'Hospital Universitari de Bellvitge, i es va aprofitar per fer una campanya de comunicació, que va ser molt ben acollida, per animar a adoptar hàbits més saludables. Fruit d'aquesta nova crida, s'hi van inscriure 125 treballadors i un 42% han aconseguit deixar de fumar.

El tabac és la primera causa de mort evitable, ja que està directament relacionat amb malalties com la bronquitis crònica, el càncer de pulmó i l'infart de miocardi, i és determinant en l'evolució de malalties com la hipertensió i la diabetis. La prevenció és clau, però cadascú ha de trobar la seva motivació per guanyar la partida a aquesta addicció, com demostren els múltiples comentaris encoratjadors que ens arriben de les persones que ho han aconseguit.

“Em sento alliberat d'una enorme esclavitud. Puc gaudir de tot el que abans no podia. Em fa feliç que la meva família no hagi de patir resignadament la meva dependència”. Josep Aluja.

“Pensava que em resultaria més difícil. La clau és estar mentalitzat i decidit a fer-ho, i el seguiment mèdic m'ha ajudat per resoldre dubtes i controlar el procés”. Gustau Lamadrid.

“Deixar de fumar m'ha suposat alliberar-me d'un vici i guanyar en salut,  però, sobretot, demostrar-me a mi mateixa que era capaç de combatre la dependència de la nicotina”. Ángeles Rodríguez.
 
La durada del programa és d'un any i comença amb la visita informativa que realitza el personal sanitari del Servei de Prevenció, que tramita la inscripció voluntària. Es fa un seguiment periòdic individual i en cas que sigui necessària la prescripció de tractament farmacològic, està finançat parcialment per l'empresa.
Els treballadors interessats a participar-hi només cal que es posin en contacte amb el Servei de Prevenció i Medicina del Treball de TMB.


 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB