Divendres, 26 de febrer de 2021

TMB col·labora amb la Fundació Lluita Contra la Sida

 

Logotip de la campanya Barcelona dóna la cara per la SIDA

TMB col·labora amb la Fundació Lluita Contra la Sida

Com cada any des del 2010 la ciutat de Barcelona col·labora amb la fundació Fundació Lluita Contra la Sida, guarnint, la nit de l’1 de desembre, els monuments i les façanes més emblemàtics de Barcelona.

Redacció / 27.11.13 - 08:20h

Els edificis més emblemàtics de Barcelona s'il·luminen, l'1 de desembre, de vermell, el color que simbolitza la lluita contra la sida. La finalitat d'aquesta acció és que cada any més institucions públiques i privades, empreses i particulars, se sumin a la iniciativa i, en conseqüència, transmetre amb més força un missatge de conscienciació i sensibilització social.

TMB també hi col·labora donant suport a la difusió de la campanya, i l'1 de desembre cedirà un bus turístic que farà un recorregut, amb autoritats i institucions, pels edificis il·luminats de vermell. El mateix dia, a partir de les 21.30 hores, gràcies a la col·laboració amb la Creu Roja de l'Hospitalet, al vestíbul de l'estació Av. Carrilet de la línia 1 del metro hi haurà un estand informatiu sobre la prevenció de la sida.

Dóna la teva llum contra la sida

Enguany, el lema és “Dóna la teva llum contra la sida”. Per fomentar la participació s'ha creat una aplicació web, www.donalatevallum.com, que està activa des del 18 de novembre. Tothom que hi vulgui participar i ajudar a la lluita contra la malaltia podrà crear un missatge “de llum”. Cada persona escull una imatge pròpia o predeterminada i escriu, a sobre, una paraula o símbol amb un traç de llum vermella que podrà compartir a les xarxes socials.

L'aplicació permet situar els missatges al mapa del món i quan altres persones hi interactuen les relacions es visualitzen a la pantalla formant una gran xarxa entre milers de persones i ciutats d'arreu del món, una gran xarxa de lluita contra la sida.

Les col·laboracions s'enviaran a Onusida

La campanya durarà fins al 15 de desembre i, un cop finalitzada, totes les participacions es faran arribar a Onusida, al Parlament Europeu i a l'Oficina de Política Nacional sobre la Sida (ONAP) de la Casa Blanca, amb la triple finalitat de demostrar que les persones que viuen amb el VIH no estan soles, de recordar que no es pot permetre ni una nova infecció més i de reclamar suport a la investigació per trobar una solució definitiva.

La Fundació Lluita contra la Sida és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectius l'assistència, la recerca i la docència en el camp del VIH i la sida: oferir la millor assistència sanitària i humana a les persones afectades, desenvolupar una recerca independent i competitiva en el camp de la infecció i traslladar el coneixement adquirit a la societat i als professionals són les tres missions bàsiques que regeixen el seu dia a dia.

 

Ajuntament de Barcelona il·luminat
Ajuntament de Barcelona il·luminat
La Pedrera il·luminada
La Pedrera il·luminada

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB