Divendres, 26 de febrer de 2021

TMB col·labora amb la Formula Student Spain

 

Prototip monoplaça FSS 2013 / FSS

TMB col·labora amb la Formula Student Spain

La competició Formula Student Spain, que s’ha celebrat l1 de setembre al Circuit de Catalunya, ha comptat amb la participació d’equips formats per estudiants d’enginyeria procedents de tot el món.

Redacció / 10.09.13 - 09:17h

TMB ha estat una de les empreses que han col·laborat en la quarta edició del Formula Student Spain 2013 (FSS), juntament amb l’Ajuntament de Barcelona, SEAT, Circuit de Catalunya i Siemens, entre d’altres, en la qual més de 900 estudiants denginyeria de tot el món es van reunir durant cinc dies ─del 28 d’agost a l1 de setembre─ al Circuit de Catalunya per participar en la FSS, un campionat en què 34 equips han mostrat els prototips del seus vehicles monoplaça davant d’un jurat internacional.

Francesc González Balmas, director de l’Àrea Tècnica de Bus de TMB, és el general manager de la FSS i la persona de qui depèn l’esdeveniment en conjunt. L’edició d’aquest any ha comptat amb més de 200 voluntaris, entre els quals n’hi ha de TMB, que feien funcions com a comissaris de pista, controladors, etc. Els voluntaris han estat Antonio Vázquez, Francisco Giménez, Isabel León, Ricardo Aguiar, Julio Mejía, Carlos Ayuso, Miguel A. Luque, Àngel Anglada i Jaume Anglada. Com a voluntaris per a les feines protocol·làries cal destacar els companys Òscar Benítez i Joaquim Adrià.

Promoure l’excel·lència

La Formula Student és una competició organitzada per la Societat de Tècnics dAutomoció (STA), en la qual estudiants de facultats d’enginyeria de tot el món competeixen en el disseny, desenvolupament, construcció i conducció d’un monoplaça de competició. Aquesta competició funciona com un laboratori de possibles solucions tecnològiques en el sector de l’automoció i com una porta cap al món laboral per als estudiants que tinguin finalitzada la carrera.

Es tracta dun projecte formatiu que compta amb el suport tant de la indústria de lautomòbil a nivell mundial com amb la participació denginyers dalt nivell. El seu objectiu és potenciar la formació dels joves enginyers amb una experiència real que els permeti desenvolupar i demostrar les seves habilitats, enginy i entusiasme, alhora que els prepara per a la seva entrada al món laboral.

L’edició del 2013 ha comptat amb la participació de sis equips procedents d’universitats espanyoles, com són ETSEIB E-Motorsport (Universitat Politècnica de Catalunya), Tecnum Formula Student (Universitat de Navarra), Formula Student Bizkaia (Universitat del País Basc), Formula UEM (Universitat Europea de Madrid), UPTC Racing (Universitat Politècnica de Cartagena) i Arus Andalucía Racing (Universitat de Sevilla).

Durant els cinc dies que ha durat la competició, els equips han estat avaluats en diferents proves teòriques i pràctiques. Els estudiants han demostrat els seus coneixements i habilitats de gestió, la seva destresa per a la construcció dun cotxe, la presentació d’un pla de màrqueting o la planificació econòmica.

Els tres primers dies han defensat els seus projectes en les proves teòriques, i el cap de setmana els pilots han entrat en pista per demostrar la seva habilitat pilotant els monoplaces en les proves dacceleració, de comportament de corba i de resistència. Aquesta última ha estat la prova més emocionant de la FSS, ja que els vehicles proven la durabilitat corrent simultàniament en grups de fins a tres.

Entrevista dels informatius de TV3 a Francesc González Balmas.

Informació d'esports de TV3.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Bus
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB