Divendres, 28 de gener de 2022

TMB assumeix la vicepresidència tècnica del comitè de Bus de la UITP

 

Francesc González Balmas / M.A. Cuartero

TMB assumeix la vicepresidència tècnica del comitè de Bus de la UITP

El Consell General de la Unió Internacional de Transport Públic (UITP) va acordar en la seva darrera reunió nomenar Francesc González Balmas, director de l’Àrea Tècnica de Transports de Barcelona, com a vicepresident del comitè de Bus.  

Albert Piqué / 15.07.13 - 12:53h

A la trobada, de la qual l’EMT de Madrid va ser l’amfitriona, hi van participar 47 delegats d’empreses de transport públic de tot el món, amb empreses d’Europa, els Estats Units, Canadà, Mèxic, Hong-Kong o els Emirats Àrabs. Entre altres qüestions, es van analitzar les experiències de diverses empreses de construcció i manteniment de cotxeres d’autobús, i per concloure la sessió es va fer el relleu de les dues vicepresidències: la tècnica, fins ara en mans de l’empresa de transports de la regió de Valònia (STRW), per en Francesc González Balmas, de TMB, i la d’operacions, que va ser assumida per Transport For London (TFL).

La presidència del comitè de Bus de la UITP l’ocupa actualment l’empresa de transports de Ginebra (TPG), i durant el període 2003-2007 va estar en mans de TMB.

Francesc González Balmas és enginyer industrial en lespecialitat de mecànica. Ha ocupat càrrecs directius en empreses punteres del sector de lautomòbil com Irisbus o Iveco-Pegaso, i ha estat professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de Barcelona, i de la Universitat Politècnica de Catalunya, i és el president del comitè directiu de la Societat de Tècnics d’Automoció (STA).

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Bus
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB