Vacances / COIB
Vacances / COIB

Si marxes de viatge, no descuidis la teva salut

Viatjar i descobrir noves destinacions aporta molts beneficis a la teva salut física i mental i és un dels millors aliats per aconseguir benestar.

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 04.04.23 - 09:56h

Viatjar pot ser una de les millors contribucions a la nostra salut. Tot i així, quan marxes fora és bo que tinguis en compte una sèrie d’aspectes importants: 

  • Fer una farmaciola de viatge. Depèn del destí que escullis, però productes com analgèsics per al dolor o la febre, antihistamínics per a reaccions al·lèrgiques o picades d'insectes, repel·lent d'insectes i crema protectora solar són bàsics que no poden faltar. Consulta la llista completa del que ha de tenir una farmaciola de viatge.
  • Portar roba adequada. A l'hora de fer les maletes, és millor optar per roba que s'adapti a la nostra destinació. Si vas al tròpic, la roba hauria de ser fresca, però també ha de protegir braços i cames de les picades d'insectes. El calçat ha de ser còmode per evitar caminar descalços. La gorra i les ulleres de sol són necessàries tant al mar com a la muntanya. 
  • Planificar bé el medi de transport. Si estàs embarassada amb més de 36 setmanes de gestació o viatges amb un nen menor de set dies, és important consultar amb el teu professional de la salut de referència abans d'agafar un avió. Si vols saber quines altres consideracions has de tenir si aniràs amb tren o amb cotxe, fes clic aquí. També és important fer-ho si fa poc que t'has sotmès a una intervenció quirúrgica.
  • Consulta amb la teva infermera. Si visites un país exòtic, és important que t'informis de les vacunacions obligatòries o recomanables. Si, a més, segueixes un tractament específic o tens al·lèrgies, és important que t'informis de com s'adequa el destí escollit a la teva situació de salut. Si vols conèixer les 13 vacunes recomanables o obligatòries, especialment als països en vies de desenvolupament, fes clic aquí.

Viatjar i descobrir noves destinacions pot ser molt beneficiós per a la teva salut física i mental i és un dels millors aliats per aconseguir benestar. Perquè el teu viatge sigui un èxit, prepara'l amb cura!

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB