Dissabte, 28 de novembre de 2020

"El seient preferit", un relat escrit sota el pseudònim de Conductors Solidaris de Catalunya

 

"El seient preferit", un relat escrit sota el pseudònim de Conductors Solidaris de Catalunya

Finalista del 14è concurs de Relats Curts, Conductors Solidaris de Catalunya és el pseudònim de l'autor o autora d'aquesta historia del seient del bus 24 amb calca 2424.

14.07.20 - 11:28h

El seient preferit

Hola a tothom!!!!,

Soc el seient d'un bus de TMB. Des que em van fabricar i van carrossar el meu vehicle, el número de calca és el 2424, i tots dos junts ( el bus i jo) realitzem servei a la línia 24 Pl.Catalunya /Carmel.

Bé, doncs us vull explicar que soc el seient preferit del meu autobús. He viscut moltíssimes aventures entre trajecte i trajecte.

Em trobo al costat del seient del conductor. A la gent li agrada seure a sobre meu perquè estic en un lloc molt privilegiat, el meu passatger gaudeix d'una meravellosa visió de tot el carrer i cada dia m'enporto una petita anècdota. També m'agrada molt estar al costat de les màquines validadores de targetes, encara que elles estan per feina i no paren de cancel·lar viatges dels usuaris que pugen, és per això que mai xerro amb elles perquè no paren de fer sorollets. Jo no sé pas què dec tenir amb la gent gran, perquè sempre que estic buit em volen per a ells. De vegades fins i tot hi ha alguna petita baralla per aconseguir el meu seient. Sort que, si la cosa es posa molt lletja, el conductor/a posa pau i ordre, ja que ell/a són els que tenen l'autoritat. Jo ara estic més grassonet, perquè fa un temps tota l'escuma que portava dintre meu estava una mica atrotinada... però fa poc n' han posat de nova (estic entapissat de nou). Penseu la gent que arriba a seure a sobre meu! Encara que aquesta és la meva funció, però de vegades algun petit em fa alguna malifeta... Bé, doncs aquest soc jo, el primer seient al costat de la porta d'entrada. Si vols veure una perspectiva d'allò més al·lucinant, afanya't a seure!!!! Treu el teu bitllet o valida la teva targeta, i som-hiiiiiii.

Alguna vegada, per necessitats del servei, el meu autobús realitza el servei en una altra línia de TMB, a mi m'encanta perquè veig altres parts de la ciutat, però normalment estic a la línia 24. Baixo i pujo pel millor passeig de Barcelona, el passeig de Gràcia, tot gaudint dels millors edificis modernistes de Antoni Gaudí (La Pedrera, Casa Batlló, Casa Ametller, Casa Vicens) i també el famós Park Güell. Es per això què porto passatgers de tot arreu del món i així entenc i coneixo millor els turistes estrangers. Però sobretot la gent de Barcelona, els veïns i veïnes que viuent als voltants d'on passem. Però passem per on passem, fem el que fem, sempre em poso content que algú segui en el meu seient.

Bon viatge!!!!!

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB