Un voluntari de la campanya "Mou-te per les malalties minoritàries" després de donar sang / Pep Herrero
Un voluntari de la campanya "Mou-te per les malalties minoritàries" després de donar sang / Pep Herrero

Primera campanya de donació de sang al metro

Des d'avui fins dissabte vinent, 18 d'octubre, entre les 11 i les 20 hores es pot donar sang al vestíbul de l'estació de metro d'Universitat. És una iniciativa conjunta amb el Banc de Sang i Teixits.

Laura Martínez / 13.10.14 - 15:55h

Avui ha començat a l'estació de metro d'Universitat (L1 i L2) tota una setmana dedicada a la donació de sang que s'engloba dins de la campanya “Mou-te per les malalties minoritàries”, el projecte solidari escollit pels treballadors de TMB dins del programa "Tria la teva causa 2014". Així, entre les 11 i les 20 hores, fins al 18 d'octubre tots els usuaris que vulguin podran contribuir a salvar vides amb un petit gest solidari en el punt de donació habilitat pel Banc de Sang i Teixits al vestíbul.

Es tracta de la primera vegada que es realitza una acció d'aquestes característiques a l'interior del metro de Barcelona. Sí que és habitual, fins ara, que s'organitzi la donació de sang en instal·lacions de l'empresa, per afavorir la participació dels empleats.

En l'inici de la campanya, aquest migdia, han estat a Universitat el coordinador general de TMB i director general de Bus, Jaume Tintoré, i el director gerent del Banc de Sang i Teixits, Enric Argelagués, així com diversos mitjans de comunicació.

Relació entre sang i malalties minoritàries

El tractament d'algunes malalties minoritàries requereix sang o derivats. És el cas de l'anèmia de Fanconi, les coagolupaties congènites com l'hemofília o les talassèmies. A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats dels pacients.

Precisament dissabte s'instal·larà a la mateixa estació d'Universitat un punt d'informació sobre l'anèmia de Fanconi i altres patologies relacionades.

El director general d'Autobusos, Jaume Tintoré, donant sang / Pep Herrero
El director general d'Autobusos, Jaume Tintoré, donant sang / Pep Herrero
Espai per fer les extraccions habilitat a l'estació de metro d'Universitat  / Pep Herrero
Espai per fer les extraccions habilitat a l'estació de metro d'Universitat / Pep Herrero

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB