Divendres, 26 de febrer de 2021

Presentació del llibre "Tratado legal de construcción", de Cristóbal Trabalón

 

Cristóbal Trabalón

Presentació del llibre "Tratado legal de construcción", de Cristóbal Trabalón

Es tracta del segon llibre que publica el responsable d'enginyeria i manteniment legal de l'àrea de manteniment i projectes de metro. El primer, un tractat legal sobre el manteniment d'infraestructures, va veure la llum l'any 2008.

Redacció / 20.01.16 - 08:41h

El dimarts 26 de gener, a les 18 hores, a la sala d'actes Pompeu Fabra del Col•legi d'Enginyers Industrials de Catalunya es presentarà el llibre “Tratado legal de construcción”, d'edicions Tébar Flores, escrit per Cristóbal Trabalón Carricondo, responsable d'enginyeria legal de Metro de Barcelona.

Intervindran en l'acte Pere Palacín i Farré, enginyer industrial, doctor en administració i direcció d'empreses i director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya, que presentarà l'acte i que ha prologat el llibre del Cristóbal;  Albert Pascual i Roigé, enginyer industrial i president de la Comissió de Construcció del COEIC, i Cristóbal Trabalón, l'autor del llibre, que és enginyer industrial superior per la UPC, enginyer tècnic en electricitat i en mecànica per la UPC, llicenciat en dret per la UOC i membre de la Comissió de Construcció del COEIC.

Aquest llibre tracta de forma transversal i amb detall tots els aspectes legals relacionats amb el procés de la construcció, des del sòl com a possible objecte de negoci jurídic, fins a la compravenda de l'immoble construït, amb l'estudi entre d'altres de l'urbanisme, el projecte, el contracte d'obra, la prevenció de riscos laborals, el Codi Tècnic de l'Edificació i responsabilitats civils i penals dels agents que intervenen en la construcció.

El llibre dedica una atenció especial a l'obra pública, i incideix en les seves peculiars característiques normatives. Conté a més un capítol específic que examina a fons el finançament d'infraestructures mitjançant la col·laboració publicoprivada.

És un llibre concebut perquè, sense perdre el rigor tècnic que requereix la matèria, sigui tan assequible a juristes i tècnics de la construcció com al lector profà. 

L'assistència és gratuïta i no és necessari estar col·legiat, només es requereix una inscripció prèvia a l'acte. Enllaç per a inscripcions: http://www.eic.cat/jornades/1093200   (Si no funciona el link, pots copiar-lo i enganxar-lo a la barra del navegador).

L'autor

El Cristóbal és enginyer industrial superior per la UPC i enginyer tècnic en electricitat i en mecànica per la UPC, i és llicenciat en dret per la UOC.

Va començar la seva carrera professional d'inspector en seguretat industrial en un organisme col•laborador de l'Administració, té una dilatada experiència en projectes i direcció d'obres d'edificació, obra civil i instal•lacions en empreses constructores, i actualment és responsable d'enginyeria legal al Metro de Barcelona. 

Ha publicat "Consideracions legals del manteniment d'instal·lacions", d'Editorial Tébar, i és autor de multitud d'articles tècnics i jurídics de manteniment, construcció i normativa de seguretat.

Ha impartit cursos i seminaris de seguretat industrial i de responsabilitat professional en entitats privades, en col·legis professionals i a la universitat.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB