Dissabte, 6 de març de 2021

Pintar grafitis al metro no surt gratis

 

Pintar grafitis al metro no surt gratis

Dues sentències condemnatòries per danys contra béns d'ús públic i amb una pena accessòria de prohibició d'accés a la xarxa de metro per un i dos anys.

Redacció / 24.12.19 - 09:12h

Els procediments seguits contra grafiters al metro han donat com a resultat dues sentències. En tots dos casos s'ha pactat un reconeixement dels fets per part dels acusats i, en conseqüència, se'ls ha condemnat per un delicte de danys. Totes dues sentències, dictades per la sala penal d'uns jutjats de Barcelona, són rellevants perquè s'imposa una pena accessòria de prohibició d'accés a la xarxa de metro per un i dos anys respectivament.

La primera sentència els condemna per un delicte de danys contra béns d'ús públic i una pena accessòria de prohibició d'accés a la xarxa de metro per un any.

Els fets van passar el 27 de març del 2018 a l'estació de Sagrada Família de la línia 2 quan sis persones van aturar el tren entre les estacions de Sagrada Família i Encants de la L2 i van començar a pintar els trens. Després van fugir, i la Guàrdia Urbana va detenir dues d'aquestes persones, que són les que han estat condemnades.

La segona sentència condemna els acusats per un delicte de tipus bàsic de danys i afegeix una pena accessòria de prohibició d'accés a la xarxa de metro per dos anys.

Els fets van passar el 7 de juny del 2018 a l'estació de Passeig de Gràcia de la línia 3, quan cinc vàndals van aturar el tren quan arribava a l'estació i van pintar tres vagons per la zona de vies. El personal es va refugiar al vestíbul i els grafiters van fugir pel vestíbul secundari. Dos agents d'atenció al client (AAC) van alertar una patrulla dels Mossos d’Esquadra que va aconseguir detenir dos dels vàndals. La sentència dictada és només contra una de les persones detingudes, ja que l'altra està en cerca i captura.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB