Divendres, 26 de febrer de 2021

Nova campanya de vacunació antigripal 2014-2015

 

Cartell campanya grip / Arxiu TMB

Nova campanya de vacunació antigripal 2014-2015

Amb el canvi d'estació de l'estiu a la tardor, s'acaben les cremades solars, les picades de mosquits i les gastroenteritis típiques de l'estiu i comencen els refredats i processos gripals. 

Redacció - Servei de Prevenció / 13.10.14 - 11:52h

Com cada any, el servei de salut de TMB posa en marxa la campanya de vacunació antigripal. Des del 13 d'octubre fins al 5 de desembre, un equip de sanitaris es desplaçarà als centres de treball del CON Triangle, CON Zona Franca, edifici ZF2 i CON Ponent per vacunar tots els treballadors que ho desitgin.

És important que les persones amb factors de risc es vacunin per evitar així complicacions greus de la grip:

  • Els majors de 60 anys.
  • Les persones que pateixen malalties prèvies: malalties respiratòries (bronquitis, emfisema, asma, bronquièctasi o fibrosi), malalties cardiovasculars cròniques (cardiopatia isquèmica, insuficiència cardíaca, miocardiopatia hipertensiva o valvular, malalties metabòliques cròniques (diabetis mellitus), insuficiència renal, anèmia o immunosupressió.
  • Les dones embarassades a partir del 2n trimestre.
  • I les persones amb obesitat mòrbida  (IMC >40).

La grip és una malaltia causada per un virus que produeix febre elevada, mal de cap, malestar general i tos i obliga a fer llit durant uns dies. En la majoria dels casos té una recuperació d'una o dues setmanes amb tractament simptomàtic, ja que els antibiòtics no curen la grip.

Per prevenir la grip és important seguir unes bones pràctiques d’higiene, per tal de no contagiar-nos.

  • Evita esternudar i tossir sobre els altres.
  • Esternuda i tus sobre un mocador d'un sol ús o sobre la màniga, no sobre les mans.
  • Renta't les mans sovint.

A més d'aquestes mesures d'higiene, la vacuna de la grip s'ha demostrat que és eficaç per prevenir-la. En un estudi realitzat a la nostra empresa després de la campanya de vacunació 2012-13, es va evitar el contagi de grip en un 98,7% dels vacunats.

En els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques, la grip pot provocar complicacions greus que requereixen tractaments més agressius i, en alguns casos, hospitalització. La millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació. Tot això fa que vacunar-se sigui important, no només per nosaltres, sinó també per tenir cura dels fills, de les dones embarassades, dels pares, dels companys, dels teus amics, etc. Si ens vacunem, augmentarem les probabilitats de no posar-nos malalts, i evitarem contagis.

Calendari i horari de vacunació antigripal

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB