Divendres, 18 de setembre de 2020

Els nous miralls retrovisors dels busos de TMB han estat dissenyats per un grup de treball

 

Retrovisors de bus dissenyats pel GT Enterprise / Arxiu TMB

Els nous miralls retrovisors dels busos de TMB han estat dissenyats per un grup de treball

Enterprise és el grup de treball que es va formar ara fa 4 anys amb la intenció de desenvolupar i dissenyar un mirall retrovisor per a la flota d'autobusos de TMB que millorés les presentacions i augmentés la seguretat. 

Redacció - Fernando Gómez Coca, Responsable d'Enginyeria de Bus / 17.09.14 - 12:26h

Juntament amb l'equip de disseny de l'empresa Inmesa, una empresa local amb experiència en la fabricació d'aquest tipus d'elements, conductors i mecànics del CON de Triangle, personal tècnic del departament d'assistència mòbil en ruta i companys de l'equip d’enginyeria, tots ells membres del grup de treball, van col·laborar per dissenyar els miralls retrovisors, que l'any 2011 van ser homologats i que avui ja porten alguns dels vehicles de la flota d'autobusos de TB.

No ha estat fàcil, ja que és un tema delicat per les implicacions legals que comporta un element de seguretat d'un vehicle de passatgers. Inicialment es van fixar les limitacions legals que podien tenir els miralls ─és obligatori que estiguin homologats per poder instal·lar-los─ i la seva aplicació es reduïa a les noves adquisicions de vehicles.

Un cop aconseguida l'homologació com a element individual, van començar a incorporar-se al disseny i posterior fabricació dels nous vehicles. Cal tenir en compte que, un cop homologat el vehicle, no se'n pot substituir cap element sense que això suposi una reforma important al vehicle. Per aquest motiu, no ha estat possible substituir-los a tota la flota, i s'han anat incorporant als nous autobusos.

Actualment alguns vehicles dels fabricants Castrosua i MAN ja els incorporen, i també els ha incorporat l'empresa Irizar, que ha dissenyat els dos prototips d'autobusos elèctrics.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Bus
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB