Dissabte, 6 de març de 2021

Mou-te pels drets dels infants

 

Imatge en què una dona ensenya la fotografia d'un nen

Mou-te pels drets dels infants

El dia 13 començarà la campanya “Mou-te pels drets dels infants”, la causa solidària escollida pels treballadors de TMB per al 2015. Durant el darrer trimestre de l'any es realitzaran un conjunt d'actuacions centrades en els infants i els seus drets.

Redacció / 04.10.15 - 12:04h

Aquest any “Mou-te pels drets dels infants” desenvoluparà una campanya de sensibilització oberta a treballadors i als seus familiars, per apropar-los les entitats escollides per a la causa 2015, UNICEF i Casal dels Infants, i motivar-los a participar com a voluntaris en les diverses activitats que desenvolupen, o a d'altres formes de suport i col·laboració que permetin fer possible els seus projectes.

El dia 13 començarà la primera de les activitats amb l'emissió de falques de Ràdio Metro informatives dels drets dels infants, gravades per nens i nenes, amb la finalitat de motivar el compromís dels viatgers.

L'Espai Gaudí és l'escenari triat per a la sessió formativa/informativa a càrrec de tècnics del Casal dels Infants i UNICEF Comitè Catalunya. Serà el dijous 22 d'octubre, en horari de 10 a 12 h.
El dilluns 16 de novembre, a l'enllaç de l'estació Diagonal s'obrirà la mostra fotogràfica  «Nosaltres els infants volem dir-vos algunes coses», en què a través d'uns vinils col·locats al passadís de l'intercanviador de Diagonal els viatgers podran fer un repàs als drets dels infants. L'exposició es podrà veure fins al 31 de desembre.

Coincidint amb el Dia Internacional de l'infant, el 20 de novembre, es realitzarà l'acte central de mobilització pels drets dels infants, que consistirà en el recorregut a bord de 2 busos turístics dinamitzats per capgrossos de la colla gegantera del Raval ─de la qual forma part en Pedro Molina, treballador de TMB─, d'un centenar d'alumnes de l'escola La Rambleta del Clot. El recorregut acabarà a Universitat, on es durà a terme una construcció simbòlica relacionada amb la temàtica de la campanya. L'acte estarà obert a tothom, i també a treballadors de TMB i els seus fills.  Hi col·laboraran TMB Educa, Casal dels Infants, UNICEF Comitè Catalunya, la colla gegantera del Raval, un centenar d’alumnes de l’escola pública La Rambleta del Clot i el grup musical Xiula.

La campanya finalitzarà el 10 de desembre amb una actuació de l'il·lusionista Gabi González, AAC de metro, oberta a familiars i fills de treballadors, així com a infants de les entitats col·laboradores de la campanya.

Cada dia hi ha infants que veuen vulnerats els seus drets bàsics i pateixen, quan ja han passat més de 55 anys des que es va signar la Declaració Universal dels Drets de l'Infant. Les xifres són aterridores: 67 milions de nens i nenes no van a l'escola, 200 milions d’infants han de treballar per sobreviure, més de 100 milions de menors treballen en règim de semiesclavitud, són explotats i víctimes d'abusos dels seus "amos", 70.000 nenes d'entre 15 i 19 anys es veuen forçades a casar-se a edats primerenques i cada dia moren al món 19.000 nens per causes que es podrien evitar.

Casal dels Infants
Casal dels Infants
C/Junta de Comerç, 16
08001.- Barcelona
93 317 00 13
info@casaldelsinfants.org
www.casaldelsinfants.org

El Casal dels Infants és una associáció social i ciutadana que des de fa més de 30 anys centra els seus esforços en els barris més vulnerables, acompanyant infants, joves i famílies en risc d'exclusió social.

Des del convenciment que la probresa, la desigualtat i l'exclusió no són realitats inevitables i que qualsevol persona pot tirar endavant si rep el suport que necessita, al Casal dels Infants treballen per aconseguier millores concretes en la seva qualitat de vida i la de les comunitats on viuen.

Amb la suma de tots i totes cal fer possible la transformació socials d'aquests barris i acabar amb el cercle de la pobresa.

Suma't al Casal! Sigues voluntari/a o fes-te col·laborador/a. Entra al nostre web i troba la millor maner de participar!

UNICEF Comitè Catalunya
Descripción: cid:image001.png@01CD8456.65368C60
C/Mallorca, 346
08103
93 435 17 82
catalunya@unicef.es
www.unicef.es/cat

El Comitè Espanyol d'UNICEF és un dels 36 comitès nacionals que contribueixen al treball del Fons de les Nacions Unides per a la Infància. El seu objectiu: garantir que es compleixin els drets dels infants a la salut, l'educació i la protecció arreu del món. El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) és la principal organització internacional que treballa per promoure els drets de la infància i per canviar les condicions de vida de milions de nens i nenes. La seva tasca es basa en la Convenció sobre els Drets de l'Infant, el tractat sobre drets humans més ratificat del món, i la Declaració Universal dels Drets de l'Infant.

UNICEF Comitè Catalunya treballa per garantir que es compleixin els drets de tots els infants i aconseguir canvis reals i duradors a la seva vida.

UNICEF és el representant de l'organisme de les Nacions Unides amb el mandat de vetllar per l'aplicació de la Convenció dels dres de l'Infant arreu del món.

A Catalunya, treballa per situar la infància al centre de les polítiques i les lleis, així com per fomentar la participació dels infants i els adolescents en les decisions que els afecten.

Avui es pot fer alguna cosa extraordinària: fer-se soci d'Unicef.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB