Divendres, 26 de febrer de 2021

Mou-te 2019 tanca l’any amb una exposició sobre les afectacions de salut derivades de l’exposició a l’amiant

 

Mou-te 2019 tanca l’any amb una exposició sobre les afectacions de salut derivades de l’exposició a l’amiant

Mou-te contra les “Afectacions de la salut provocades per l’amiant” ha estat la causa de tipus social que han escollit els treballadors de l’empresa dins del programa solidari Tria la teva causa.

Redacció / 30.12.19 - 08:00h

L’ultima acció de l’any de la iniciativa solidaria triada pels treballadors de TMB, “Afectacions de la salut provocades per l’amiant”, tanca l’any amb l’exposició “La lluita contra l’amiant”, produïda per la Fundació TMB, sobre els efectes de l’amiant en la salut. 

L’exposició permet fer-se una idea sobre què és l’amiant i per a què s’ha fet servir, quines conseqüències pot comportar per a la salut, la presència d’amiant a Catalunya, les actuacions que TMB ha dut a terme per eliminar-lo i la recerca del projecte Bermes per al desenvolupament d’un fàrmac contra el mesotelioma maligne. Pots concultar el document al peu de l'article.

Tanmateix, i durant el mes de desembre, es van desenvolupar dues activitats en relació amb les afectacions de salut causades per les fibres d’amiant: una conferència, Fisiopatologia de les malalties causades per l’asbest. El programa de vigilància postocupacional a Catalunya, a càrrec del doctor Jaume Joan Ferrer Sancho, cap del servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, i una jornada temàtica sobre l’amiant i les principals malalties que se’n poden derivar, fruit de la col·laboració entre la Fundació TMB i la firma biotecnològica Aromics.

Cal destacar la col·laboració de la Fundació TMB amb Aromics, empresa biotecnològica dedicada a la recerca i al desenvolupament de nous fàrmacs i mètodes de diagnòstic per a la salut humana, en l’impuls del projecte Bermes a través d’una campanya de finançament col·lectiu per fer recerca sobre el tractament del mesotelioma maligne i, més concretament, per accelerar el desenvolupament d’un fàrmac anomenat NAX035, una iniciativa que compta amb el suport financer de la Comissió Europea.

“Tria la teva causa” va néixer l’any 2011, en el marc del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, per donar la veu als treballadors de TMB a l’hora de decidir quin ha de ser, cada any, el projecte de referència en matèria de solidaritat. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB