Dimecres, 20 d'octubre de 2021

Modificacions en el contingut de les farmacioles

 

Farmaciola

Modificacions en el contingut de les farmacioles

A partir de principis del 2018 el contingut de les farmacioles dels centres de treball s’adaptarà a la legislació vigent. 

Redacció / 15.11.17 - 08:52h

Fins ara les farmacioles dels centres de treball disposaven de material de cures i algun fàrmac com Paracetamol, Voltaren gel per contusions i Silvederma per a cremades.  Però en els darrers anys, diversa legislació n’ha anat limitant les dotacions; a partir del RD 1/2015 només està permes que es  dispensin productes mèdics en farmàcies, hospitals i estructures d’atenció primària del sistema nacional de salut, i en cap cas  a farmacioles de les empreses. 

Així, les farmacioles dels centres de treball modifiquen el seu contingut que haurà de garantir la primera assistència als treballadors en cas que hagin patit una lesió com a conseqüència del seu treball i poder fer una primera cura amb antisèptics, gases, benes, pinces, tisores, esparadrap , tiretes i guants d’un sol us. També disposaran d’una bossa de gel instantani -per aplicar fred a lesions per contusió, cops, torçades de turmell, genoll o mans-, sèrum fisiològic -per netejar ferides quan no hi ha accés a aigua corrent o per extreure cossos estranys dels ulls-,  i una manta tèrmica per a garantir una adequada temperatura en cas de ferits greus.

Recentment s’ha posat en coneixement dels representants dels treballadors, a través dels Comitès de seguretat i salut, i de l’estructura de comandament. 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB