Divendres, 18 de setembre de 2020

Metges i esportistes debatran sobre la prevenció de la trombosi en l'esport

 

Foto de Jesús Morales amb la samarreta de la campanya

Metges i esportistes debatran sobre la prevenció de la trombosi en l'esport

Jesús Morales, alpinista i treballador de TMB, participa en la trobada organitzada per  l'associació Cuida tus Venas (ACtV) al costat de destacats esportistes d'elit i professionals mèdics.

Redacció / 13.04.15 - 11:39h

El dimarts 14 d'abril a les 18.30 a la sala d'actes de l'Hospital de Sant Pau metges i esportistes debaten sobre la relació existent entre la trombosi i l'esport. L'acte s'emmarca dins de la campanya divulgativa “La vida corre per tus venas, ¡cuídalas!”, que té l'objectiu de prevenir la trombosi i la insuficiència venosa crònica i recaptar fons per a la recerca.

El debat comptarà amb la participació del metge del FC Barcelona i del CAR Franchek Drobnic i d'esportistes com Emma Roca, ultrafondista; Joan Pedrer, pilot de motos; Ander Mirambell, pilot olímpic d'skeleton, i Jesús Morales, alpinista i treballador de TMB que en aquests moments està preparant l'ascenció al Makalu, la cinquena muntanya més alta del món.

La trombosi i la insuficiència venosa crònica són patologies que poden afectar qualsevol persona a qualsevol edat, però la relació entre l'esport i les malalties venoses és més estreta del que sembla a primera vista, ja que els esportistes en general, i els d'elit en particular, estan sotmesos a factors de risc com la deshidratació, les lesions o l'esforç, cosa que els fa més vulnerables.

Les varius són la principal manifestació d'aquestes malalties venoses que afecten un gran nombre de ciutadans, però encara se’n desconeixen les causes. Això fa que només se'n puguin tractar els símptomes, però que no puguin curar-se. Es tracta de malalties molt esteses entre la població, que causen més de mig milió de morts a Europa cada any.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB