Dissabte, 27 de novembre de 2021

Jornada de prevenció del càncer de pell

 

Ocàs

Jornada de prevenció del càncer de pell

L11 de juliol celebrem la Jornada de prevenció del càncer de pell, organitzada pel Servei de Prevenció amb la col·laboració de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, AECC.

Redacció - Servei de Prevenció / 20.06.13 - 13:47h

La Jornada pretén conscienciar tot el personal sobre la necessitat de prevenir el càncer de pell. Tanmateix vol destacar la importància de protegir-se del sol per prevenir aquesta malaltia.

L’activitat serà matinal i està plantejada per assistir-hi fora de l’horari laboral, dijous 11 de juliol, al servei mèdic de Sagrera.  Pots concertar prèviament visita mèdica per valorar les taques/pigues o lesions cutànies que puguin tenir relació amb l’aparició d’un càncer i et farà un prediagnòstic. Les places són limitades, i per això és necessari que truquis amb antelació per inscriure’t i reservar hora.

També s’habilitarà un espai on es facilitarà informació general per sensibilitzar tothom dels riscos de la sobreexposició al sol i pots fer-te una anàlisi del teu tipus de pell (fototipus), per detectar quina mena de crema protectora solar és més adequada per a la teva pell, i te’n donaran unes petites mostres. L’accés estarà obert de 10h a 14.30h i no cal demanar cita prèvia.

El càncer de pell es pot prevenir

Més del 80% dels casos de càncer de pell es podrien prevenir evitant lexposició intensa al sol i les cremades solars, especialment durant la infantesa i l’adolescència.

És important prendre consciència dels riscos i estar atents per combatre un càncer que es pot detectar precoçment.

El càncer de pell és cada cop més present a la nostra societat i pot presentar-se de diferents maneres (melanoma, nevus, crostes, etc). La seva incidència ha augmentat en un 50% en els últims deu anys.

La pell té memòria i els seus efectes són acumulatius i progressius. S’ha demostrat que l’acumulació de cremades solars al llarg dels anys és la causa més important de l’aparició de càncer en l’edat adulta.

El risc de cremades és més gran quan l’exposició solar és intermitent però intensa, com és típic de les vacances. Les conseqüències són especialment greus en els nens i els adolescents, que tenen un major risc de cremades, ja que la seva pell és molt més sensible a les radiacions ultraviolades. Les persones de pell molt blanca, d’ulls blaus o verds i cabell ros o pèl-roig que tenen dificultat per bronzejar-se i facilitat per cremar-se després de prendre el sol tenen un major risc de desenvolupar un càncer, ja que són més sensibles a les radiacions ultraviolades.

Jornada de prevenció del càncer de pell

Dijous 11 de Juliol de 2013 de 10 a 14.30 hores.
Sagrera – Servei de prevenció (Medicina del treball)
c/Hondures, 41, accés pati
Entrada lliure per l’anàlisi del fototipus de pell i informació general.
Cal reserva prèvia, fóra de l’horari laboral, per la visita mèdica a l'ext.88077 (places  limitades).

 

 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB