Divendres, 18 de setembre de 2020

La GenTMB tria la seva causa: Els drets dels infants

 

Imatge de la causa seleccionada amb una creueta

La GenTMB tria la seva causa: Els drets dels infants

Un any més els treballadors de TMB han decidit quina és la causa social escollida per desenvolupar un seguit d'accions de conscienciació i sensibilització l'últim trimestre de l'any.

Redacció / 16.04.15 - 10:32h

Ahir va finalitzar el període establert per votar una de les cinc causes proposades pels treballadors de TMB en l'àmbit de l'acció social. La causa guanyadora, a força distància de la resta, ha estat els drets dels infants, amb un 33 per cent dels vots. La resta de vots s'han repartit de la següent manera: un 16 per cent per a la protecció dels animals, un 21 per cent per a les persones amb discapacitat, un 12 per cent contra la violència de gènere i un 18 per cent per a les malalties de la circulació sanguínia.

"Tria la teva causa" va néixer l'any 2011, en el marc del Pla Director de Cooperació i Solidaritat, per donar la veu als treballadors de TMB a l'hora de decidir quin ha de ser, cada any, el projecte de referència en matèria de solidaritat. El 2013 es va fer un pas endavant per millorar l'esperit participatiu, i aquest ha estat el tercer any en què els mateixos treballadors han proposat les causes que després han estat votades.

Tal com hem dit, aquest 2015 ha guanyat la causa dels drets dels infants. Per protegir-los, les Nacions Unides van redactar un acord internacional anomenat Convenció sobre els Drets de l'Infant. La Convenció va ser aprovada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989 i va representar un gran pas endavant, perquè per primera vegada es van recollir en un únic document tots els drets que tenen els infants i que són de compliment obligat. A més, també per primer cop, amb aquesta Convenció es va decidir que els infants són subjectes de drets, i això vol dir que poden exercir els seus drets, actuar i participar en tots els temes que els afecten. Unicef és l'agència de les Nacions Unides que té la missió de fomentar i protegir els drets aprovats a la Convenció.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB