Vehicles de transport públic de Ginebra / UITP
Vehicles de transport públic de Ginebra / UITP

El futur de la mobilitat urbana es discuteix a Ginebra

El 60è congrés de l'Associació Internacional de Transport Públic (UITP) té lloc entre el 26 i el 30 de maig a la ciutat suïssa de Ginebra. S'hi debatran les tendències per potenciar la mobilitat sostenible els pròxims anys.

Redacció / 24.05.13 - 12:45h

Hi ha pocs moments en què es puguin trobar 150 ponents del màxim nivell, en 44 sessions diferents, per abordar els problemes actuals de la mobilitat i les solucions que el transport públic desenvolupa dia a dia en els cinc continents. Això passarà aquests dies a Ginebra, amb motiu del 60è Congrés Mundial de la UITP i la fira comercial Mobility & City Transport, en què es compartiran idees i experiències del sector de la mobilitat sostenible per continuar progressant.

El moment és crític. En paraules d'Alain Flausch, secretari general de la UITP, "amb un nombre creixent de ciutats que pateixen els efectes de la congestió i la contaminació, es tracta de mostrar les solucions més avançades per a la mobilitat urbana, que ajudaran a crear un model sostenible per a les ciutats del futur".

El lema escollit per al congrés és "i-move 2.0, el model de negoci de demà?", un interrogant que interpel·la els poders públics perquè redoblin els esforços per transformar la mobilitat de les ciutats amb el suport de tecnologies innovadores. De fet, la UITP planteja el congrés com una fita de la seva estratègia PTx2, que pretén duplicar globalment la quota de mercat del transport públic el 2025 i disminuir així la dependència del vehicle privat.

En aquest context, el finançament és la clau. Es busquen vies per augmentar els recursos econòmics destinats al transport públic sense sobrecarregar els pressupostos de les administracions i mantenint les tarifes en nivells assequibles. L'actualitat del congrés es pot seguir a distància a través d'un perfil específic de Twitter.

Un biarticulat de Barcelona a la fira

Pel que fa a la participació de TMB, intervindrà a les sessions el director de Línies Automàtiques de Metro, Ramon Malla, com a president de l'Observatori de Metros Automàtics. D'altra banda, a l'estand de Van Hool a la fira brillarà amb força un dels tres autobusos híbrids biarticulats de 24 metres adquirits recentment per posar-los a prova a la nova xarxa de bus de Barcelona.

La UITP és una xarxa internacional d'autoritats públiques, operadors de transport, dirigents polítics, institucions científiques i proveïdors industrials i de serveis. Es tracta d'una plataforma per a la cooperació en tot el món, que afavoreix el desenvolupament empresarial i l'intercanvi de coneixements entre els seus 3.400 membres de 92 països. La UITP es defineix com una defensora global del transport públic i la mobilitat sostenible, i abandera amb força la introducció d'innovacions en el sector.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Infraestructura
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB