Diumenge, 29 de novembre de 2020

Formació de reciclatge per a l'equip de socorristes voluntaris de TMB

 

Formació de reciclatge per a l'equip de socorristes voluntaris de TMB

L'equip de  socorristes voluntaris està fent el reciclatge formatiu sobre primers auxilis en situacions d'emergència en Suport Visual Bàsic (SVB) i desfibril·lador (DEA). 

Servei de Prevenció / 31.10.18 - 11:25h

L'equip de socorristes de TMB, enguany format per 120 persones voluntàries, està distribuït per tots els centres i torns de treball. Ells i elles són peça fonamental per oferir la primera assistència al personal de l'empresa que pateix una lesió o trastorn de salut que cal atendre amb rapidesa. 

La seva actuació és determinant a l'hora d'assistir i estabilitzar qualsevol problema de salut fins que arriba el servei d'emergències. 

La formació que realitzen periòdicament els capacita per fer aquest funció solidària i és impartida pel personal sanitari del Servei de Prevenció. Tant les metgesses com les infermeres especialistes estan habilitades com a instructores pel Consell Català de Ressuscitació, organisme que depèn del Consell Europeu de Ressuscitació. 

La direcció de l'empresa vol agrair a tots els membres de l'equip de socorristes la seva predisposició a col·laborar i contribuir de forma totalment altruista a garantir uns primers auxilis a tothom que els necessiti. 

També aprofitem per recordar que tots els centres de treball disposen de desfibril·ladors semiautomàtics (DESA) per tal d'utilitzar-los en cas d'aturada cardiorespiratòria. Si fos necessari i els socorristes no es poden localitzar, qualsevol persona pot fer-los servir, encara que no es disposi de formació prèvia, seguint les indicacions que el mateix aparell va explicant, pas per pas, mentre s'avisa els serveis d'emergències mèdiques (tel. 112).

Finalment, recordem que per tal de tenir una bona organització de tot el sistema de primers auxilis i disposar de la informació actualitzada a l'abast de tothom, és molt important comunicar a la coordinadora d'infermeria del treball, Sra. Laura López (llopez@tmb.cat),  qualsevol canvi de situació laboral d'aquestes persones (jubilació, canvi de centre de treball o torn... etc.).  

 

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB