Dissabte, 20 d'octubre de 2018

Es poden controlar les emocions?

 

Controlar les emocions / COIB

Es poden controlar les emocions?

Alguna vegada t'has preguntat per què algú és capaç de parlar en públic sense aparentar nervis mentre que una altra persona és incapaç de contenir-los, o per què hi ha gent que en una discussió sucumbeix a la ira mentre que altres poden mantenir la calma?

Personal d'infermeria del Servei de Prevenció, en col·laboració amb el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 09.02.18 - 08:00h

Les teves emocions no apareixen o desapareixen quan ho decideixes, però és possible tenir algun control sobre les emocions o t'has de resignar que dominin els teus actes?

Per afrontar situacions difícils, una bona eina és aprendre a regular les emocions. Abans cal que siguis conscient de quines són les circumstàncies de la teva vida i les puguis acceptar.

Per a una bona regulació emocional el primer pas és identificar les emocions i després acceptar-les. Al contrari del que de vegades es pensa, el fet de tenir emocions i regular-les no et farà més dèbil, sinó que et permetrà l’autoconeixement i et donarà poder. 

Negar les emocions pot comportar l'aparició d'ansietat o estrès. Tingues en compte que el sofriment psíquic no prové de les emocions i sentiments que pots expressar i regular, sinó dels que has rebutjat.

Dóna't permís per escoltar les emocions, sentir-les i donar-los sortida d'alguna manera; sense que prenguin el protagonisme. 

Hi ha diverses classificacions de les emocions bàsiques fetes per professionals. Entre aquestes, la psicòloga i coach Herminia Gomà treballa la por, la ràbia, la tristesa, la vergonya, la culpa, l'amor i l'alegria. Consulta aquest enllaç si vols saber més coses sobre els principis per a una bona regulació emocional.

I recorda; per al nostre benestar és millor no negar les emocions, sinó aprendre a expressar-les sense que elles prenguin el protagonisme de la situació.

Aquest és un text adaptat de la plataforma infermeravirtual.com

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

Canal TMB

Captura video

Club GENTMB

Club GenTMB