Imatge campanya "Trenca amb el tabac" / TMB
Imatge campanya "Trenca amb el tabac" / TMB

Deixar de fumar és possible

A punt de fer un any de la posada en marxa de la campanya per deixar de fumar, els resultats que s’estan obtenint són molt encoratjadors, tant pel que fa a la participació com per les poques recaigudes que hi ha hagut.

Redacció / 21.05.13 - 16:26h

En col·laboració amb la Unitat de Tabaquisme de l’Hospital de Bellvitge, el servei mèdic de TMB va posar en marxa el juny del 2012 un programa per deixar de fumar, amb un total de 94 persones que s’hi van apuntar, 41 d’autobusos i 53 de metro.

El programa consisteix en diverses visites individualitzades. En la primera, personal mèdic especialitzat  fa un test per conèixer el grau de dependència que té la persona vers la nicotina, i en funció del resultat li indiquen quins són els tractaments que hi ha al mercat que ajuden a deixar l’hàbit de fumar, bàsicament  medicaments. Conjuntament, pacient i metge escullen el més indicat.

Durant els tres primers mesos ─que són els més difícils, ja que s’ha de superar la dependència adquirida amb els anys─ es fan controls quinzenals, que a poc a poc s’aniran espaiant, amb una visita final al cap dun any d’haver iniciat el tractament en què es dóna l’alta. 

Deixar de fumar és possible, i així ho estan demostrant ─vegeu els testimonis─  els participants d’aquest programa per fomentar els hàbits de vida saludables. Només cal tenir molt clars els avantatges d’aconseguir-ho, que més enllà dels personals de cada individu, permetran evitar malalties futures i millorar la salut de manera immediata. La família, els companys, els amics, la butxaca ho agrairan. Tot són avantatges!

Testimonis de treballadors adherits al programa per deixar de fumar:

Más que haber sido un motivo económico me ha impulsado mi familia. El saber que mi mujer y mis hijos me necesitaban al 100% de mis fuerzas, ha hecho replantearme el dejar de fumar hasta acabar con el vicio que tanto me tenía enganchado. Poca gente de mi entorno fumaba más que yo. Soy reincidente en haber dejado de fumar y ésta es la definitiva, y si yo puedo creo que todos pueden. No he dudado en ningún momento que lo conseguiría y ya voy a hacer un año. Es más que evidente que lo recomiendo.
Rafael García Baca, electromecánico de Metro

Si alguién cree que és fácil...va equivocado.
Aunque la recompensa supera con creces las expectativas ... cada cigarrillo que no me fumo es un triunfo¡¡¡
Lola Llonch Macipe, agent d'atenció al client

Rafael García Baca / RGB
Rafael García Baca / RGB

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB