Divendres, 26 de febrer de 2021

Campanya de salut per prevenir el càncer de còlon

 

Campanya de salut per prevenir el càncer de còlon

Tots els treballadors de més de 50 anys es poden inscriure, voluntàriament, al programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte que ha iniciat recentment el Servei de Prevenció i Medicina del Treball de l'empresa.

Redacció / 28.11.13 - 13:34h

El càncer de còlon i recte és el més comú de tots entre les persones de més de cinquanta anys i el segon que causa més morts. Per evitar-lo és molt important practicar uns hàbits de vida saludable: beure aigua abundant, menjar fruita i verdura, fer exercici i evitar l'alcohol i el tabac. Aquestes senzilles accions ens permeten allunyar-nos dels factors de risc: el sedentarisme, l'estrenyiment i l'obesitat, entre d'altres. 

Tan important com aquestes mesures esmentades és sotmetre's de manera periòdica a una revisió per prevenir-lo, detectar-ne ràpidament l'aparició i combatre'l amb èxit, ja que aquesta malaltia gairebé no presenta símptomes en les primeres manifestacions. Amb l'objectiu de detectar l'aparició d'aquest càncer en les primeres fases per reduir-ne el risc de mortalitat, el Servei de Prevenció (Medicina del Treball) ha posat en marxa un programa adreçat als treballadors de més de 50 anys. Consisteix a fer-se, de forma voluntària, una prova senzilla cada dos anys per detectar si en les deposicions hi ha restes de sang que no es veuen a simple vista.  Si als resultats es detecta que hi ha indicis de sang, caldrà fer una colonoscòpia per fer-ne el diagnòstic ─una exploració del budell gros que es fa amb sedació i que té un risc baix de complicacions.

Independentment de l’edat, en cas que es presenti algun dels signes d'alarma —canvi en el funcionament intestinal habitual (estrenyiment o diarrea continuada, sense causa aparent), sang visible a les deposicions, pèrdua de pes, cansament persistent o dolor abdominal— és necessari que consulteu el metge per fer un estudi diagnòstic i poder-ne determinar la causa.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB