Caminar / COIB
Caminar / COIB

Caminar també és fer activitat física

Tothom, en algun moment de la seva vida adulta, s'ha plantejat el repte de començar a fer més activitat física amb diferents objectius: per aprimar-se, per millorar el benestar general o per estar en més bona forma física.

Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona / 01.09.15 - 08:05h

És cert que hi ha moltes persones a qui no agrada fer exercici o pensen que no tenen temps per fer-ho, però cal no caure en el parany de pensar que és indispensable fer una activitat física d’intensitat per aconseguir aquests objectius. L'activitat física pot ser insignificant, lleugera, moderada, vigorosa o excessiva, depenent de factors com la fatiga que provoca o la freqüència cardíaca associada, o la durada d'aquesta activitat. Si voleu conèixer en detall quines són les activitats físiques segons la intensitat, feu clic aquí.

Posem per davant que cada persona ha de valorar, segons les seves condicions físiques, edat i antecedents de salut, la conveniència de fer activitat física i quina li convé més. El millor és consultar-ho amb la vostra infermera de referència a fi de saber què ens convé més en cada cas particular.

Dit això, però, us presentem la manera més fàcil, gratuïta, poc fatigosa i distreta de fer activitat física: caminar. Doncs sí. Caminar entre 30 minuts i una hora al dia ja és una activitat física saludable. De ben segur que aquests 30 minuts mínims es poden fer de camí a la feina, de tornada a casa o fins i tot reservar-hi una estoneta del cap de setmana. És un petit esforç que, en condicions normals, no produeix sensació de fatiga i esdevé fonamental dins dels hàbits de vida saludables.

Els beneficis de caminar per a la salut són nombrosos. El desenvolupament d'activitats baixes o moderades –com és el cas de caminar- permet mantenir una bona condició física, cosa que ajudarà a prevenir alguns problemes de salut (malalties i lesions) i millorarà la funcionalitat (capacitat de poder dur a terme les activitats de la vida diària que impliquin l'activació de les qualitats físiques). També hi té un paper important en el cas dels processos de rehabilitació. En aquest cas, l'exercici físic està totalment lligat a les característiques de cada persona i al problema de salut que té, de manera que l'exercici que és rehabilitador per a una persona pot empitjorar la salut d'una altra amb un problema similar. I també és important en els processos de recuperació i readaptació per a persones amb problemes crònics de salut.

Per saber quanta estona camines al dia, quantes passes fas o quina quantitat de calories consumeixes, existeixen dispositius que et poden ajudar: polseres de fitness, comptapasses... però si vols començar amb aquesta activitat física sense comprar cap aparell, et recomanem que utilitzis el teu smartphone. Al mercat de les Apps existeixen moltes i variades aplicacions de monitoratge; tot i així deixa'ns que et recomanem Fit, per als telèfons amb Android, i Healthkit per als dispositius d'Apple. Són dues aplicacions ben senzilles d'utilitzar que de ben segur et permetran conèixer en profunditat l'activitat física que fas diàriament.

Es tracta, doncs, d'incorporar a la nostra vida diària aquelles petites coses que ens ajuden a millorar l'estat físic general assolint una millor resistència i força, com per exemple desplaçar-se caminant sempre que sigui possible i, a més, gaudir de l'experiència!

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB