Divendres, 26 de febrer de 2021

"El bitllet, si us plau", nova exposició a l'Espai Mercè Sala

 

"El bitllet, si us plau", nova exposició a l'Espai Mercè Sala

L'Espai Mercè Sala presenta una nova exposició: “El bitllet, si us plau. Curiositats i anècdotes històriques dels bitllets de transport públic.” La col·laboració desinteressada de treballadors i forondotèlics l'ha feta possible.

Redacció / 28.11.13 - 12:07h

L'Espai Mercè Sala acollirà a partir de la setmana vinent una exposició de temàtica corporativa. Enguany el departament de Patrimoni Històric ha escollit el bitllet de transport com a eix central de la mostra. Presentar els diferents títols que ha venut TMB i explicar-ne curiositats i anècdotes ha estat l'esperit que ha guiat la preparació de l'exposició.

La iniciativa ha estat desenvolupada per la direcció de Projectes Culturals, amb la participació del departament de Patrimoni Històric i la col·laboració especial de José Antonio Patiño, que n'és el comissari. Tots ells han fet possible reunir el material de l'exposició, incloses les anècdotes i les curiositats descrites en els ulls de bou que vesteixen les parets de l'Espai Mercè Sala.

La participació dels col·laboradors ha estat decisiva

Els principals col·laboradors han estat, d'una banda, Ramón Díaz, Josep Lluís Gràcia, Ignacio Alcántara i Eduard Coll, que han cedit bitllets i peces de les seves col·leccions particulars, i, d'una altra, Paulino Martínez, Jesús Álvarez i Pedro Collada. Paulino Martínez ha posat a disposició de l'exposició informació sobre la història i evolució dels títols de transport, Jesús Álvarez ha restaurat algunes de les màquines de la col·lecció de TMB i Pedro Collada ha ajudat a localitzar peces de l'arxiu històric. TMB els agraeix a tots la dedicació i l'esforç desinteressat, que han permès transformar l'Espai Mercè Sala en un recorregut per alguns moments del passat i el present de l'empresa.   

També agraeix a Agustín del Castillo l'aportació d'un document sobre l'evolució de les màquines expenedores, i a Xavier Flórez i Jordi Ibáñez que hagin permès utilitzar algunes imatges del seu llibre "Les línies de Tramvies de Barcelona. 1872-1971".

Tots plegats han fet possible un viatge a través de les anècdotes que han envoltat la història d'alguns dels bitllets emesos des de l'inici del transport públic a Barcelona. Un petit viatge que ens remet als canvis que ha viscut el nostre entorn i que a més d'un de nosaltres ens permet envoltar-nos de records. Gràcies!

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB