Diumenge, 5 d'abril de 2020

Beneficis de practicar la marxa nòrdica

 

Marxa nòrdica

Beneficis de practicar la marxa nòrdica

Has sentit mai a parlar de la marxa nòrdica (MN) o nordic walking? Es tracta d'una activitat física que consisteix a caminar de manera harmònica i equilibrada. 

Servei de Prevenció en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona / 13.06.19 - 07:45h

Es practica amb un tipus de bastons específics i amb una tècnica concreta que requereix el treball de gairebé el 90% de la musculatura corporal, des del coll fins als peus.

Això fa que, si es practica de manera adient, sigui un exercici molt complet que té molts beneficis per a la salut, tant a nivell neurològic com psicològic, per al sistema cardiovascular i respiratori, el sistema endocrí i el metabolisme i per a la musculatura i els ossos. Si has pensat iniciar-te en l'exercici físic, la marxa nòrdica és una molt bona manera de fer-ho. 

Aquests són alguns dels beneficis de practicar-la: 

  • És molt saludable, ja que els beneficis de fer una activitat física aeròbica i, per tant, cardiosaludable, es combinen amb els beneficis característics de la marxa nòrdica.

A llarg termini, la pràctica moderada i continuada aporta una quantitat considerable de beneficis per a la salut: enforteix el sistema immunitari, atenua l'evolució d'algunes malalties cròniques de tipus inflamatori com l'artritis o l'artrosi i contribueix a controlar el pes, perquè ajuda a disminuir el greix corporal i a augmentar la massa muscular. També millora l'eficiència respiratòria.

  • És un exercici segur, no hi ha cap risc. A més, s'ha comprovat que quan es practica es redueix l'impacte en genolls, malucs i turmells.
  • És una activitat econòmica, ja que només s'han de comprar o llogar els bastons.
  • És una pràctica accessible: la poden practicar persones de qualsevol edat, condició física i estat de salut.
  • És útil. Les habilitats sobre higiene postural apreses a través de la MN es poden aplicar i traslladar a les activitats de la vida diària. La MN activa un alt nombre de grups musculars, disminueix la intensitat de l'impacte a les articulacions de les cames, elimina tensions i ajuda a prevenir l'osteoporosi o en millora els símptomes. 
  • És un esport fàcil d'aprendre, encara que requereix una supervisió continuada per experts durant les sessions d'aprenentatge.
  • Ajuda a promoure la salut i a prevenir malalties; a més, pot ser útil per a la rehabilitació en alguns problemes de salut.
  • Afavoreix l'adopció de l'hàbit esportiu. Les persones que practiquen marxa nòrdica solen mantenir aquesta activitat al llarg del temps, ja que no tenen la sensació de fer un gran esforç, els resulta senzill i n'obtenen nombrosos beneficis.   
  • És una activitat sostenible i ecològica que permet descobrir l'entorn i gaudir de la natura.
  • És un exercici que es pot realitzar en solitari o en grup.

Encara no t’has convençut? En aquesta infografia hi trobaràs encara més beneficis!

Pots consultar més informació sobre la marxa nòrdica, quin equipament necessites, com preparar-te per practicar-la i quina és la seva tècnica.

Aquest és un text adaptat de la plataforma infermeravirtual.com.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB