Divendres, 29 de maig de 2020

El bàsquet a TMB

 

Partit de l'equip de bàsquet TMB2 / TMB2

El bàsquet a TMB

Dos equips de bàsquet  amb els colors de TMB competeixen a la Lliga 2ms1.

Albert Piqué / 05.06.12 - 11:44h

Formats bàsicament per treballadors de metro, aquests equips tenen la intenció de créixer i obrir-se molt especialment als companys de TB.

Força anys enrere, emmarcat dins de les activitats esportives, culturals i socials organitzades per les escoles Montserrat, hi havia un equip de bàsquet que competia regularment amb els colors de TMB. Amb la desaparició de les escoles del metro, aquest equip i altres de diferents esports van cessar la seva activitat, però arran de l’aparició dels ajuts per al foment d’activitats socials, culturals i esportives posats en marxa l’any 2010, es va tornar a constituir un primer equip de bàsquet, batejat com a TMB 1 i poc després un segon, el TMB2.

Fruit de l’atzar, la composició d’aquests dos equips coincideix amb la forma d’organitzar el servei del metro, ja que TMB 1 s’ha format a partir de personal de línies automàtiques i TMB 2 de personal de línies convencionals, i com que juguen en la mateixa lliga, la 2ms1, ja s’han hagut de veure les cares a la pista en dues ocasions.

La Lliga

La Lliga 2ms1 està formada per més de 80 equips. Es juga en tres fases, la primera amb grups de 8, tot i que hi ha alguna jornada intergrup que es juga amb equips d’altres grups. Depenent de la classificació, a la segona fase es juga l’Euroleague, i a la tercera es formen grups de 5 i el primer juga els quarts de final de l’Eurocup.

 El bàsquet, com tot esport d’equip, fomenta els valors de la unió i pertinença a un grup, i encara més quan els seus membres són companys de feina. A la pista, posen en escena la seva complicitat i el treball en equip, mentre passen una bona estona i es mantenen en forma. Al  vestuari i fora, estrenyen llaços i comparteixen experiències de la feina i de vida.

Els inicis no van ser fàcils, però a poc a poc s’ha aconseguit estabilitzar dues plantilles, i tot i que el somni és arribar a tenir una lligueta TMB, mentrestant les persones interessades a formar part dels equips actuals només han de posar-se en contacte amb arodriguez@tmb.cat.

 

Equip bàsquet TMB1 / Arxiu TMB
Equip bàsquet TMB1 / Arxiu TMB
Equip bàsquet TMB2 / TMB2
Equip bàsquet TMB2 / TMB2

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB