Activitats per la Diada Internacional de la Seguretat i la Salut en el treball 2017

Des de l'any 1999, coincidint amb cada 28 d'abril, se celebra aquest esdeveniment a nivell mundial. Aquest any, TMB, juntament amb l'AECC, ha preparat una sèrie d'exposicions itinerants i una conferència.

Servei de Prevenció-Medicina del Treball, en col•laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer, AECC / 21.04.17 - 10:10h

Les activitats que es realitzaran tractaran sobre els aspectes psicosocials del càncer.

El dia 27 d'abril, amb una duració aproximada d'una hora, es realitzarà una xerrada a càrrec de Marina García, psicòloga de l'Associació Espanyola contra el Càncer, AECC, oberta tant a treballadors com a familiars que hi estiguin interessats.  Recomanem que confirmeu l’assistència per mail, per raons d'aforament, a l'adreça: dcavalle@tmb.cat

Les dates i llocs de les exposicions són:

  • Exposició sobre prevenció del càncer de còlon: del 20 al 23 d'abril al CON de Triangle i del 24 al 26 d'abril al CON de Zona Franca. 
  • Exposició sobre prevenció del tabaquisme: del 24 al 30 d'abril al CON de Ponent i de l'1 al 07 maig al CON d'Horta.
  • Exposició sobre prevenció del càncer de pell: del 24 d'abril al 02 de maig a l'Edifici de Zona Franca.

Conferència:

"Els aspectes psicosocials del càncer": Sala Gaudí (L5-L2 Sagrada Família), el dijous 27 d'abril a les 15 hores. 

Des de fa anys, el Servei de Prevenció treballa amb l'objectiu de millorar les condicions de seguretat i salut de totes les persones que treballen a TMB i per això, més enllà del programa de prevenció de riscos laborals, es duen a terme altres accions preventives de tipus sanitari dirigides, fonamentalment, a facilitar l'adopció d'hàbits més saludables. Alguns exemples en aquest sentit són: el càlcul del risc cardiovascular individual que es fa durant les revisions mèdiques, el programa de detecció precoç del càncer de còlon per als majors de 50 anys o el programa de salut mental, entre altres. 

No obstant, la salut i la seguretat en el treball només poden assolir-se amb una veritable implicació i compromís de tothom. La sensibilització i la conscienciació en la prevenció dels riscos laborals a tots els nivells de l'organització és una premissa fonamental per a la millora de les conductes i actituds de les persones que ha d'acabar impactant en la millora efectiva de les condicions de treball.  La PREVENCIÓ és l'únic mitjà eficaç per eliminar les lesions pels accidents de treball. 

L'Organització Internacional del Treball (OIT), aquest any, centra la campanya en l'optimització de les dades per possibilitar una planificació de les accions per al millor funcionament del sistema de gestió de la prevenció.

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB