Jesús Morales / Arxiu TMB
Jesús Morales / Arxiu TMB

El 5è cim més alt del món, el Makalu, el proper repte de Jesús Morales

Jesús Morales, mecànic de revisió de la L4 de Metro, afronta el seu cinquè vuit mil amb l’ascensió al Makalu, la cinquena muntanya més alta del món, amb 8.463 metres.

Redacció / 15.04.16 - 08:24h

Aquesta setmana ha començat la primera fase de l'expedició amb un espectacular trekking pel cor de l'Himàlaia que s'endinsa en una de les zones més pobres del Nepal, la vall d'Arun, de camí al camp base del Makalu. 

El trekking el fa com a procés d'aclimatació acompanyant 9 excursionistes catalans, un dels quals company de TMB, Jordi Pons, del Servei de Material Mòbil del taller de Vilapicina. Durant 11 dies recorreran la vall que els servirà per guanyar alçada i com a aclimatació fins al camp base, que es troba a uns 4.800 metres d'alçada.  

Un cop acabat el trekking, començarà l'ascensió al cim, i té previst atacar-lo entre el 15 i el 20 de maig. Ho farà acompanyat del xerpa Lakpa, que ja el va acompanyar al cim de l'Everest i al del Broad Peak.

Cal destacar que aquesta expedició és molt especial per al Jesús, ja que és també un repte solidari, portar el projecte “La vida corre per les teves venes. Cuida-les!”, de l'Institut de Recerca Biomèdica de l'Hospital de Sant Pau, al cim del Makalu. A través de l'alpinisme d'altura es vol conscienciar la població en general de la importància de la pràctica de l'esport i la vida sana.

Pots seguir en tot moment el Jesús pel racetracker: http://racetracker.es/rt/jesusmorales/MAKALU/

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB