Dimarts, 7 de desembre de 2021

23 infants de TMB gaudeixen d’un matí diferent, amb en Brandon i en Peluchin

 

Brandon / TMB

23 infants de TMB gaudeixen d’un matí diferent, amb en Brandon i en Peluchin

Coincidint  amb les vacances escolars, TMB s’apropa al més petits de la casa, per mostrar-los des de dins espais singulars con els centres de control i la gossera. 

Redacció / 04.01.19 - 08:47h

Dins del programa de visites que el servei de Comunicació Interna organitza, coincidint amb els períodes de vacances escolars, als centre de Control de Metro i de Bus, aquest any s’ha incorporat una nova visita a la gossera que el servei de seguretat de metro té, a l’estació de Boixeres. , inaugurant-se d’aquest manera la 1a edició de la que esperem siguin moltes més ja que la primera edició ha estat tot un èxit i una gran sorpresa.

A les 11:30 hores del matí “Radio metro” els donava la benvinguda i com bons amfitrions, en Mario, un dels responsables de la instal·lació i en Liolel, ja els estaven esperant per ensenyar-los les instal·lacions. 

A la gossera hi viuen 30 gossos entre labradors, pastors alemanys, pastors belgues i pastors holandesos. Aquest són els gossos que acompanyen als guies canins quan fan la vigilància de les estacions del Metro i que molt sovint veiem per les andanes de les diferents línies de metro.

No tots fan la mateixa feina ja que uns són gossos de detecció, com és en Brandon, o gossos de defensa com és en Peluchin, tot un gos policia. Tampoc és fàcil arribar a ser un gos de vigilància ja que han de passar unes proves molt exigents, i un cop superades, han de fer un curs d’aclimatació amb el seu guia caní, amb el que treballaran junts. 

El Brandon, un dels protagonistes de la jornada, és un gos molt especial. El van trobar abandonat, i tot i que no se un os criat per fer feines de vigilància, va superar les proves per a formar part de la família canina de metro, amb la màxima puntuació possible,  i des de llavors treballa a metro. 

Els gossos arriben a la gossera amb 2 o 3 anys de vida i fan un servei de treball a Metro d’uns 5 anys. Es jubilen vora els 8 anys i normalment se’n van a viure amb el mateix guia caní que ha estat treballant amb ells. En Brandon és a punt a punt de jubilar-se, i en Toni, el gui caní amb el que ja fa any que teballa, és apunt per fer-li un lloc a casa seva. .

Tots els gossos fan 5 entrenaments a la setmana per estar en forma i per estar al dia de la feina. L’entrenament el fan amb figurants i amb un accessos de metro que no són oberts al públic. Tanmateix i abans de començar el servei, al matí i al vespres, el vigilant els treu a passejar perquè facin les seves necessitats.

La visita va concloure amb una exhibició d’en Brandon i en Peluchín, que van deleitar tots els nenens i nenes assistents. 

L'objectiu d'aquestes visites guiades, CCM, CCB i gossera és apropar l'entorn professional de TMB als fills, que coneguin de prop unes instal·lacions des d’on es controla diàriament el servei de transport públic de la ciutat i aconseguir que els més menuts de casa prenguin consciència de la gran tasca que es realitza a les xarxes de transport de TMB, tots els dies de l'any i durant les 24 hores, gràcies a l’esforç, professionalitat i dedicació dels seus pares.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Llocs
Conceptes
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB