1r comboi solidari de CSC a Idomeni / TMB
1r comboi solidari de CSC a Idomeni / TMB

1r comboi solidari de CSC a Idomeni

El proper 3 de maig, l'ONG Conductors Solidaris de Catalunya (CSC) començarà el seu 1r comboi solidari amb un carregament d'ajuda humanitària amb destí als camps de refugiats d'Idomeni. 

Redacció / 18.04.16 - 16:15h

Tres vehicles carregats d'aliments, medicaments per a adults i infants, material d'higiene, mantes tèrmiques i sacs de dormir, entre d'altres, sortiran del port de Barcelona la nit del 3 de maig de camí cap al camp de refugiats d'Idomeni.  La caravana, que estarà formada pel camió MAN de l'ONG, un  vehicle 4x4 i una furgoneta, té previst arribar al campament d'Idomeni el divendres 6 de maig. Hauran recorregut 2.600 quilòmetres per via marítima i per via terrestre i hauran passat per les ciutats de Civitavecchia i Brindisi, a Itàlia, i Igounemitsa, a Grècia. Finalment arribaran a la ciutat grega d'Idomeni, que es troba a la frontera amb Macedònia. 

Cal fer front a la situació en què es troben les més d'onze mil persones atrapades a Idomeni des de principis de març, quan els governs van decidir tancar les seves portes cap al nord d'Europa.

Aquesta crisi humanitària ha estat la que ha motivat CSC a fer una recollida de material de primera necessitat per portar-lo als camps de refugiats i entregar-lo directament als afectats.

Tothom hi pot col·laborar

Col·laborar-hi és molt fàcil. Només cal portar aliments o material als punts de recollida que s'han habilitat per a aquesta acció solidària. Llocs de recollida: CON d'Horta, CON Triangle, CON Zona Franca, CON Ponent i a l'Edifici de Zona Franca. El material s'ha de portar en caixes de cartró o en bosses per facilitar-ne el transport.

Una altra manera de col·laborar és fer una aportació econòmica al número de compte: ES29 2100 1019 6402 0014 8246 del qual és titular l'ONG Conductors Solidaris de Catalunya, que destinarà tots els recursos obtinguts per a aquesta acció solidària. 

El material bàsic de primera necessitat i d'ajuda immediata és: 

Aliments 

Sucre, sal, oli vegetal, arròs, llegums, blat, espaguetis, fideus, macarrons, sopes, purés, farinetes per a nens petits i per a adults, purés envasats per a bebés i nens petits, conserves, llet en pols, llet condensada, mel, galetes, fruita seca, barretes energètiques, rajoles de xocolata o cacau en pols, etc.

Higiene:  (En format petit perquè sigui fàcil de repartir) 

Pasta dentifrícia, raspalls de dents, col·lutoris bucals, fil dental, tallaungles, xampú, gel, sabó. Higiene femenina: compreses, tampons. Higiene masculina: fulles d'afaitar, escuma d'afaitar. Paper higiènic, mocadors d'un sol ús, tovalloletes de paper humides (estalvien aigua), lleixiu, fregalls.

Específics infantils 

Medicació pediàtrica. Antibiòtics, paracetamol, xarops, etc., vitamines, sèrums via oral, llet en pols, bolquers, cremes, tovalloletes humides.

Medicació per a adults: (En comprimits, si pot ser) 

Analgèsics, antiinflamatoris com el paracetamol i l'ibuprofèn, antidiarreics, antihistamínics com la loperamida o el polaramine, antibiòtics, antisèptics com la tintura de iode, protector estomacal, vitamines, sobres amb sals de rehidratació oral, sèrums, pomades específiques per a cremades, linitul, silvederma, furacín. Material per a cures bàsiques com esparadrap, gases estèrils, tisores, pinces.

Diversos 

Sacs de dormir, mantes, mantes tèrmiques, màrfegues aïllants, cinta adhesiva, pots, galledes, recipients, llumins, encenedors, pedrenyal, espelmes, bidons d'aigua, cantimplores, termos, neveres portàtils, pots i cassoles de diferents mides.

Aquest comboi compta amb el suport de Transports Metropolitans de Barcelona, Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i FALCK VL Serveis Sanitaris.

CSC agraeix tota la col·laboració i garanteix que l'ajuda serà entregada a les persones que més ho necessitin. 

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB