Bons hàbits en el teu dia a dia

A part dels quatre principals factors hi ha altres bons hàbits que podem adquirir en el nostre dia a dia que ens ajudaran a mantenir-nos sans, a aconseguir més benestar i a tenir un sentiment de més tranquil·litat amb nosaltres mateixos. 

Servei de Prevenció-Medicina del Treball, en col·laboració amb l’Associació Espanyola contra el Càncer, AECC / 20.12.17 - 10:30h

Normalment, quan parlem d'hàbits de vida saludables ens centrem en les recomanacions sobre els quatre principals factors de risc de càncer: no consumir tabac, fer exercici regularment, no consumir alcohol, alimentació basada en verdures, fruites, llegums i cereals. A més d'aquests factors, hi ha altres bons hàbits que podem adquirir en el nostre dia a dia que ens ajudaran a mantenir-nos sans, a aconseguir més benestar i arribar a un major sentiment de tranquil·litat amb nosaltres mateixos. Acompanya’ns en aquesta ocasió a conèixer una mica més sobre aquests bons hàbits!

RELAXACIÓ: La relaxació és una tècnica que té molts efectes beneficiosos sobre la nostra salut física, mental i emocional. Es tracta d'una tècnica que contribueix a reduir els nivells de tensió corporal i mental, i que va molt més enllà del que podem aconseguir quan estem escarxofats al sofà o distrets veient la televisió. La relaxació és fàcil d'aprendre i redueix la tensió i el malestar general, de manera que pot ser un bon recurs, especialment quan ens trobem en situacions d'estrès. En situacions difícils, la relaxació pot ajudar a calmar els nervis, a dormir millor... A més, pot afavorir el control d'alguns efectes secundaris dels tractaments oncològics.

PAUSES ACTIVES EN EL TREBALL: Durant la nostra jornada laboral també podem incloure bons hàbits, com per exemple tenir pauses actives. Les pauses actives es poden realitzar a qualsevol espai d'almenys un metre quadrat i consisteixen en moviments articulars, estiraments, flexions i exercicis aeròbics lleus. Es recomana realitzar aquest tipus d'exercicis de 2 a 3 vegades al dia, amb una durada aproximada d'entre 5 i 7 minuts. Les pauses actives no solament milloren la salut dels treballadors, sinó també el clima laboral i la productivitat.

TRANSPORT ACTIU: Parlem de transport actiu quan ens referim a desplaçar-se caminant o amb bicicleta d'un lloc a un altre de la ciutat. El transport actiu és una de les formes per les quals es pot incrementar la quantitat d'activitat física realitzada, per la qual cosa s'obtenen els beneficis tradicionals d'aquesta, entre els quals es troba disminuir significativament la mortalitat. La bici té majors beneficis que caminar, ja que es considera una activitat física més intensa. Es podria fer més intensa la caminada també, evitant per exemple les escales mecàniques i pujar sempre caminant. L'Organització Mundial de la Salut recomana per a adults d'entre 18 i 65 anys d'edat 150 minuts d'activitat física moderada (caminar ràpid o anar en bici amb tranquil·litat) a la setmana o 75 minuts d'activitat física intensa (anar en bici pedalant ràpid) a la setmana. Per exemple, transportar-nos 15 minuts d'anada i 15 minuts de tornada amb bicicleta a la feina de dilluns a divendres faria que complim les recomanacions sobre activitat física de l'OMS.

Recordem que els bons hàbits esmentats en aquesta comunicació són bons hàbits complementaris i sempre han d'anar acompanyats dels quatre elements principals de tota vida sana: no consumir tabac, fer activitat física regularment, no consumir alcohol i tenir una alimentació basada en verdures, fruites, llegums i cereals.

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB