CCM / TMB
CCM / TMB

Els operadors de línies automàtiques (OLA)

Els operadors de línies automàtiques són peces clau en l’operació del metro, atès que garanteixen l’execució del servei de la línia en tot moment, tant en l’àmbit de la circulació com en les estacions i la resta d’infraestructures.

Redacció / 20.04.21 - 13:43h

L’equip de professionals operadors de línies automàtiques (OLA) tenen el centre de treball a la sala del Centre de Control de Metro (CCM), estan preparats per prendre decisions en qualsevol situació que s’esdevingui, i tenen una alta capacitat de resposta, comunicació i tracte interpersonal, així com de treball en equip, de planificació i d’organització.

Des del CCM, gestionen qualsevol incidència amb afectació al servei i, per tant, al passatge. Operen remotament en els diferents telecomandaments i, si escau, actuen en coordinació amb la resta de personal de la sala del CCM i de la línia, per tal d’oferir una resolució òptima dels desviaments o imprevistos que puguin sorgir durant el servei de les línies 9 i 10 Sud, 9 i 10 Nord i 11.

L’equip està format per 36 persones i dona cobertura els 365 dies de l’any, les 24 hores del dia, en tres torns de treball de 8 hores.

Per donar aquest nivell de cobertura existeixen 2 tipus de contractes:
  • Temps Complet (100%): 27 operadors dividits en 9 per torn, amb una seqüència d’un cap de setmana de treball i dos de descans en torns diürns i caps de setmana alterns al torn de nit.
  • Temps Parcial (75%): 9 operadors; 4 de torn, 4 de relleu i 1 de nit amb una seqüència d’una setmana completa de treball i una de descans durant tot l’any (caps de setmana de treball alterns).

Actualment hi ha un procés de selecció de promoció interna que estarà obert fins al 28 d’abril.

FMB aposta pel seu talent intern, per l’alt grau de coneixements del servei de què disposen els seus professionals i per la seva vàlua personal.

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
L9 / L10 / L11 / Metro
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB