L’estalvi energètic en la il·luminació. Què ha fet TMB i què pots fer tu?

Estalviar en llum no només fa que paguem menys pel consum que fem, sinó que siguem més respectuosos amb el medi ambient.

Redacció / 29.09.22 - 09:00h

L’estalvi energètic en l’ús de la il·luminació és necessari i cal que ens conscienciem de la seva necessitat.  Durant bona part del dia, la llum del sol ens il·lumina prou per no haver d’encendre els llums. “A casa i a la feina, els petits gestos són grans estalvis".

L’empresa porta anys utilitzant sistemes d'il·luminació LED a les oficines, tallers, estacions i túnels sectoritzant els espais i ha incorporat criteris de compra ambientalment responsable per incorporar sistemes d’il·luminació més eficients. TMB continua ampliant la tecnologia LED a la totalitat de les instal·lacions i està previst migrar a LED totes les estacions i oficines que resten pendents, així com la incorporació de rellotges horaris en oficines per garantir l’apagada nocturna i la incorporació de fotocèl·lules en oficines amb llum solar.

Com es pot estalviar a la feina o a casa?

  • Aprofita la llum natural.
  • Tanca els llums al marxar, obre només els de les zones utilitzades.
  • Mantingues nets els llums per tal d’aprofitar al màxim la seva intensitat lumínica
  • Si has de canviar les bombetes, que siguin sempre LED.

L’eficiència de la tecnologia LED és excel·lent i es troba sobre els 100 lumen/W. La durabilitat és unes 5 vegades superior a les bombetes compactes (60-70 lumen/W)  o les halògenes (30-40 lumen/W).

Recorda, no oblidis apagar el llum al sortir d'una estança!

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB