Logotip de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura
Logotip de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Setmana de la Mobilitat Sostenible: tria, canvia, combina

De l'11 al 18 d'octubre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que inclou una gran diversitat d'activitats per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles entre la ciutadania i fomentar una ciutat més verda a escala humana.

Oriol Pàmies / 07.10.15 - 13:04h

Sota el lema “Tria. Canvia. Combina”, participem un any més en la celebració europea de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (encara que en unes dates posteriors). L'objectiu és visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació i, també, promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicles elèctrics.

TMB, com a operador de referència, participa en la Setmana de la Mobilitat fent difusió dels missatges de promoció del transport públic i organitzant algunes activitats de dinamització i conscienciació. Així, la setmana que ve tindran lloc dues visites guiades a la línia 9 de metro, activitat que es du a terme en col·laboració amb l'Associació d'Amics del Metro - Andana Central.

D'altra banda, el dissabte 17 d'octubre, coincidint amb el Dia Sense Cotxes, en què es tallaran al trànsit diversos carrers de Barcelona, el programa TMB Educa tindrà presència en el lloc central de la celebració, el tram de la Diagonal que va del passeig de Gràcia al passeig de Sant Joan. TMB hi disposarà un autobús en què els infants podran reconèixer les diferents parts del vehicle. Al mateix temps, funcionarà un taller de dibuixos sobre el tema del Dia Sense Cotxes o bé de tema lliure, i es fabricaran xapes.

L'Espai Mercè Sala, obert el dia 17

El mateix dia 17, excepcionalment, estarà obert l'Espai Mercè Sala, on es podrà veure l'exposició "TMB en acció. Un viatge sostenible" de 10 h a 20 h. I és que el tema de l'exposició està totalment vinculat amb l'esperit de la Setmana de la Mobilitat. S'hi pot descobrir que, en quatre anys, la flota d'autobusos ha reduït el 60% les emissions, que s'aprofita l'aigua de set pous del metro per regar jardins i carrers, i que a TMB hi ha criteris de compra verda i se separen 55 tipus de residus diferents.

Desenes de municipis, comarques, entitats i col·lectius de tot el país s'adhereixen a la convocatòria i organitzen activitats. A Barcelona és l'àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat la que les coordina i es poden consultar al web de l'Ajuntament. A Catalunya se n'ocupa una comissió institucional que coordina la Generalitat.

Compartir

Informació relacionada

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB