Més del 50% de la flota d’autobusos disposa de videovigilància embarcada

El sistema de videovigilància permet incrementar la seguretat tant del personal de conducció com del passatge, actuant de manera directa com element dissuasiu.

Projectes de Bus / 23.03.23 - 12:39h

L’execució del projecte d’implantació del nou sistema de videovigilància embarcada ha superat el seu equador i ja està disponible en més d’un 50% de la flota d’autobusos. 

La finalitat principal del sistema és incrementar la seguretat tant del personal de conducció com del passatge, actuant de manera directa com element dissuasiu i suposa, un pas ferm en el marc de la lluita de TMB contra la LGTBI-fòbia i l’assetjament sexual, cercant de manera generalista que el ciutadà percebi el transport públic com un espai segur. 

El sistema de videovigilància embarcada enregistra tot el que succeeix a bord dels autobusos i, davant requeriments judicials o de cossos de seguretat, permet al Centre de Control de Seguretat de Bus, CCSB, disposar de proves documentals davant presumptes il·lícits. Per tal de complir la normativa legal en aquest àmbit, les imatges enregistrades s’emmagatzemen un màxim de 30 dies. 

La instal·lació del sistema de videovigilància embarcada continuarà en els propers mesos, tenint el sistema implantat a tota la flota d’autobusos abans de que finalitzi l’any, havent instal·lat un total de més de 4.500 càmeres. A cada vehicle s’instal·len entre 2 i 7 càmeres depenent de la tipologia del vehicle, de manera que es puguin gravar tots els espais del bus exceptuant l’espai de conducció. 

A banda d’aspectes de seguretat, el sistema s’utilitzarà amb finalitats analítiques, com l’anàlisi d’ocupació dels vehicles per contribuir a una millora del servei. 

El projecte s’executa comptant amb fons europeus NextGeneration provinents del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per impulsar les economies i recuperar-se de les conseqüències de la pandèmia de COVID-19. 

 

Logotips

 

Compartir

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Anys

GenTMBapp

Club GENTMB

Club GenTMB